Platba s Visa Europe přes mobil už brzy u Komerční banky!

Platba s Visa Europe přes mobil už brzy u Komerční banky!
2012-03-14T08:50:57+02:00
• 14. 3. 2012
3

Visa Europe ve spolupráci s Komerční bankou nejpravděpodobněji v červnu spustí dlouho očekáváné bezkontaktní mobilní platby prostřednictvím iPhone 4 a 4S. K tomuto kroku se společnosti rozhodly díky stále rostoucí oblibě těchto telefonů na našem trhu. Můžeme se tak těšit na nový druh plateb, který bude probíhat pomocí zařízení připevněného na vašem jablečném přístroji.

Ochranný rámeček iCarte od společnosti Wireless Dynamics, plně certifikovaný společností Visa, si jednoduše připevníte na váš iPhone. Dodatečně si stáhnete v App Storu doprovodnou aplikaci Visa Mobile pro iCarte a budete moci platit bezkontaktně na místech, která to budou podporovat.

Pokud vás zajímá, jak samotný rámeček funguje, tak má v sobě zabudovanou anténu a integrovaný zabezpečovací prvek s názvem Secure Element, ve kterém je mobilní karta, pracující s již zmíněnou aplikací, bezpečně uložena

„Tato nová služba bude připravena nejen pro stávající klienty Komerční banky, kteří budou mít možnost využít iCarte k propojení svého stávajícího běžného účtu s telefonem iPhone, ale i nové klienty, kteří ještě v Komerční bance běžný účet otevřený nemají. Platby pomocí iCarte fungují jako běžné platební karty přímo propojené s běžným účtem klienta. Klient tak získá jedinečné komplexní mobilní řešení: obsluhu svého bankovního účtu a rychlé bezkontaktní platby prostřednictvím telefonu iPhone.“ Pavel Filipi – ředitel marketingu retailového bankovnictví Komerční banky

Celý proces nákupu by měl probíhat jako s klasickým NFC zařízení. Spustíte si aplikaci a jen přiložíte iPhone ke čtečce u pokladny. Tento způsob nákupu přes bezkontaktní kartu by měl být funkční v celé Evropě. U nás tento druh placení využijete prozatím v prodejnách Globus, Freshbar Mangaloo a v pekařství Paul. Komerční bankou je přislíbeno rychlé rozšíření těchto terminálů.

A ani na zabezpečení se nezapomíná. Karta obsahuje tzv. souhrnný limit pro provádění bezkontaktních transakcí, který se při automatickém vyžádání PIN kódu znovu aktivuje. PIN bude tímto způsobem udržovat kartu u skutečného vlastníka a v případě transakce s vyšší hodnotou si taktéž karta vyžádá svůj PIN.

„Velmi nás těší možnost Komerční banku při zavádění této mobilní služby podporovat. Ve zkušebním provozu, který jsme realizovali napříč Evropou, se mobilní bezkontaktní platby setkaly s velmi pozitivní odezvou, a těšíme se na to, že jejich potenciál přineseme i zákazníkům v České republice.“ Marcel Gajdoš – Visa Europe

Ještě před spuštěním tohoto projektu by měla Komerční banka spustit jako jedna z posledních bank vlastní mobilní bankovnictví, kde bude možnost sledovat provedené transakce, použitelný zůstatek, zadávat platební příkazy atd.

Visa ČRKomerční banka ČRWireless Dynamics Inc.

Vyjádřete svůj hlas v hlasování na téma: Využijete placení pomocí iCarte na svém iPhonu?

Dotekománie – iOS na Youtube!

Zdroj: Komerční banka


Já osobně jsem plný překvapení a nedočkavý, co si jedna z největších bank u nás připraví pro své zákazníky, když jí to takovou dobu trvalo a přichází skutečně jako jedna z posledních na trh s mobilním bankovnictvím.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Pro Android by měla být jen ta aplikace, co má vyjít ještě přes samotným placení přes ten rámeček. Využít ty funkce aplikace a rámečku si myslím, že budou jen u Androidu s NFC ;-)

na nic … dokud to nebude klasicka NFC platba, ale budu muset mit konkretni telefon a jeste na nej nasadit vazne osklivou zalezitost, tak to je proste na nic …

Tomáš Volmut

14. 3. 2012, 9:30

sakra, to bude opravdu jen pro iPhone? Snad to brzy udělají i pro Android telefony…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat