xpPhone 2 poprvé na veřejnosti video

xpPhone 2 poprvé na veřejnosti [video]
2012-03-14T10:52:10+02:00
• 14. 3. 2012
1

Možná jste už zaznamenali, že jsme psali o mobilním telefonu se systémem Windows 7 vyráběném firmou ITG. Právě tento chytrý telefon byl prezentován na veřejnosti ve městě Guangzhou, kde nechyběl ani zástupce serveru Engadget, který se podělil o své dojmy. Čínský výrobce také upřesnil specifikace.

xpphone2-hed-486x324

Displej od společnosti Sharp má úhlopříčku 4.3 palce s rozlišením 800 x 480px a podporou multitouch. Nejvyšší model bude mít procesor Intel Atom řady Z5xx taktovaný na 2GHz, přičemž kapacita operační paměti bude maximálně 2 GB. Data bude možno ukládat na SSD disk o velikosti 112 GB rozšířitelné o další microSD kartu. Samotné tělo telefonu připadalo redaktorovi podobné Nokii N8, avšak na zadní straně se nenachází žádná čočka fotoaparátů, jak je tomu u dnešních telefonů zvykem. Pouze na přední straně je 1.3 MPx kamera pro videohovory. Na těle jsou dvě tlačítka pro ovládání hovoru. Výrobce úplně vypustil konektor pro sluchátka. Na bočních stranách jsou tlačítka ovládání hlasitosti a konektor micro HDMI. Zadní strana je osazena monochromatickým displejem informujícím o různých událostech a dále je zde reproduktor. Použitý materiál je zde hladká robustní hořčíková slitina.

Co většinu z vás jistě zajímá, je baterie, která má v tomto komunikátoru úctyhodnou kapacitu 11.1Wh, a která vám umožní, dle výrobce, 18 hodin pro telefonování a 4 hodiny práce se systémem Windows 7. Pokud bude hlavní systém vypnutý, má ITG vlastní řešení, kdy můžete zvednout příchozí hovor, volat osobám ze seznamu nebo si přečíst sms, na kterou však nebudete moci odpovědět. V tom případě budete muset využít programu ve Windows.

Co se týče výkonu, tak ten je velice slušný a srovnatelný s dnešními netbooky. Ani při přehrávání HD videa se mobilní telefon nezapotil. Cena takového zařízení se pomalu blíží k hranici 21 000 Kč a je tedy na pováženou, pro koho je vlastně určeno. Na trhu by se měl objevit během několika měsíců.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Lukáš Vaculík

Zajímá se o dopad technologií na společnost. Zabývá se především smartphony, tablety, počítači. Kromě toho jezdí ve volném čase na kole, občas hraje hry, fotí a píše články. Pracuje jako technický inženýr pro finskou IT společnost.

Komentáře

Nedokážu si představit ovládání Windows 7 na tak malém displeji když i na 22″ dotykovém monitoru je to hrozné

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat