Texas Instruments Dual Wi-Fi: už brzy v našich tabletech video

Texas Instruments Dual Wi-Fi: už brzy v našich tabletech [video]
2012-03-04T13:01:10+02:00
• 4. 3. 2012
3

Již dnes můžete domácnost vybavit multimediálními hračkami a třeba si pustit film uložený v tabletu na velké ploše televize. Stačí k tomu Wi-Fi připojení. Hloupé je, že během streamování filmu nemůžete surfovat na internetu (pokud tedy nemáte tablet s 3G).

tidsc08143

Společnost Texas Instruments předvedla na MWC 2012 novinku, kterou nezařadíme do kategorie převratných nápadů, ale spíše příjemných inovací. Přicházejí totiž s duálním Wi-Fi modulem, což znamená, že můžete streamovat obsah z tabletu do TV a zároveň být připojeni na internet. Prozatím toto řešení bylo předvedeno v podobě donglu s Wi-Fi, ale v budoucnu budeme zřejmě běžně nacházet v parametrech tabletů položku „Dual Wi-Fi“. Nyní se můžete podívat na ukázku z MWC 2012.


Texas Instruments dual WiFi module

Redaktoři webu Engadget si všimli, že video bylo poměrně sekané, ale sami také uvádějí, že zrovna haly na MWC 2012 nejsou tím nejlepším místem pro demonstrování Wi-Fi záležitostí. Množství sítí je až neskutečné, zato v klidných domácích podmínkách bude tato technologie fungovat bezvadně a plynule (dle tvrzení). Prozatím se nenachází ve stavu, kdy by mohla být přímo integrovaná do nejnovějších tabletů. Zřejmě se jí dočkáme až v roce 2013.

Zdroj: engadget.com


Co říkáte na nápad Dual Wi-Fi v tabletu?

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

billionaire

6. 3. 2012, 13:19

OMG, jak jsem doted mohl zit nez pousteni filmu z tabletu do plazmovky….. Normalne si doma streramuju z NAS do TV nebo tabletu, naopak to udela bud a) depil b) nekdo od T.I.(takze stejnejako v bode a))

pokud bych resil problem se spatnym spojenim – fungovanim wifi jen po mistnosti, ne pres zed, tak jdu do 5Ghz. Pokud pres zdi, tak jedine kabel. Dnes skutecne neni zbytí…nejlepsi sou Nkove routery s 2 MIMO a zaplym 40Mhz kanalem v defaultu :-/

Nejednou sem se uchylil k NETovani pres 3G modem, protoze wifi bylo uplne kaput, losty jaxvina, rychlost mizerie.

PW

A čo si sůdruh představujetě pod takovými klidnými domácími podmíkami? Bydlím v 11. patře na průměrném ostravském sídlišti a chytám v průměru 22 sítí. Vzhledem k počtu kanálů které WiFi používá se mi to moc jako klidné podmínky nezdá – a na stabilitě spojeni je to znát.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat