Galaxy S2 s Tegrou 2? Možná realita!

Galaxy S2 s Tegrou 2? Možná realita!
2012-09-30T14:23:42+02:00
• 18. 2. 2011

Na Mobile World Congres v Barceloně se objevila spousta novinek a jednou z těch důležitých je Samsung Galaxy S2. Velmi tenký mobil s velkým displejem a dvou-jádrovým procesorem. Konečně se ví i bližší informace o tom, který procesor bude vše pohánět. Konkrétně na MWC byla k vidění verze GT-i9100 s procesorem Samsung Exynos 4210 SoC (System on a Chip). V posledních pár dnech se začaly objevovat zprávy, že by do výroby mohl Galaxy S2 jít s platformou nVidia Tegra 2.

Ale jak se zdá, nakonec se setkáme s oběma variantami, protože verze s Tegrou ponese označení GT-i9103 a tak budete mít na výběr. Samozřejmě se neobjeví obě verze telefonu na stejném trhu, každou naleznete jinde a proto pokud budete chtít opačnou platformu, než co bude na vašem trhu, tak budete muset nakupovat v zahraničí. Dokonce se objevují i banchmarky Samsungu Galaxy S2 s Tegrou 2.

Podle našeho uvážení se nejedná o “kachnu”, něco podobného se stalo i u předcházejícího modelu Samsung Galaxy S, který byl v základu vybaven displejem Super AMOLED, ale na některých trzích byl k dostání s displejem SLCD. Takže asi Samsung začíná více zapracovávat svou novou strategii, ale pokud jste fanoušci Tegry 2, tak máme pro vás špatnou zprávu. Telefony s Exynos procesorem budou dominantní a tak budete muset zřejmě vynaložit větší úsilí na nákup mobilu s Tegrou 2, pokud se u nás objeví Exynos.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat