Tipy na mobily za vysvědčení

Tipy na mobily za vysvědčení
2016-06-06T07:15:56+02:00
• 6. 6. 2016
8

Již brzy skončí školní rok a vaše ratolesti budou chtít za dobré vysvědčení třeba nový telefon, proto jsme se rozhodli vybrat pár telefonů různých cenových kategorií od levnějších, ale kvalitních až po top modely některých značek. Jestliže jste jiného názoru, tak se můžete podělit o svůj názor s ostatními v komentářích pod článkem.

Tipy na mobily za vysvědčení

Mobily do 4 500 Kč

Coolpad Torino S

Kvalitní a na svou cenu velice dobře vybavený smartphone, to je Coolpad Torino S. Na trh přišel teprve nedávno a mezi jeho hlavní přednosti patří čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 410, 2 GB paměti RAM, 4,7” HD displej a v neposlední řadě také čtečka otisků prstů, která se u telefonů v této cenové hladině příliš často nevyskytuje.

coolpad-torino-s-obr2

Torino S pojme až dvě SIM karty a plně podporuje české LTE frekvence. Pokud nevyužijete dvě SIM karty, lze jeden ze slotů zaplnit microSD kartou a tím si rozšířit základní 16GB úložiště. Telefon pak běží na systému Android 5.1 Lollipop a o dostatečnou výdrž se postará baterie s kapacitou 1800 mAh.

Vodafone Smart Prime 7

Druhý vybraný model s poměrně nízkou cenovkou, ale kvalitní výbavou a zpracováním je Smart Prime 7 od Vodafonu. Na přední straně nalezneme 5″ IPS HD displej, nad kterým se nachází 5MPix selfie kamerka, a hlavním fotoaparátem byl zvolen snímač o rozlišení 8 MPix. Uvnitř plastového zpracování tepe čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 210 s taktem 1,1 GHz, pro grafické účely mu dopomáhá čip Adreno 304 a celou konfiguraci doplňuje 1 GB operační paměti.

vodafone-smart-prime-7-obr0

Smart Prime 7 pojme data o velikosti 8 GB, a pokud by vám úložiště nedostačovalo, můžete si ho rozšířit až o 128 GB pomocí microSD karty. Co se výdrže týče, telefon nemá větší problém s dvoudenním provozem, což zajišťuje baterie o velikosti 2 540 mAh. Pokud byste se ptali na podporu vysokorychlostních sítí LTE, tak telefon podporuje všechny české frekvence.

Mobily do 9 500 Kč

Huawei P9 lite

Teprve nedávno se na náš trh dostala levnější varianta top modelu P9, a to varianta lite, kterou právě testujeme a už teď bychom ji doporučili. Čelní strana je osazena 5,2″ IPS FullHD displejem s výslednou jemností obrazu 424 ppi. Huawei P9 lite, kromě elegantního designového zpracování nabídne osmijádrový procesor HiSilicon Kirin 650 rozdělený na dva clastery o taktu 2 GHz a 1,7 GHz.

huawei-p9-lite-752x493

Procesor doplňuje operační paměť o velikosti 2 nebo 3 GB podle variace a vnitřní úložiště o kapacitě 16 GB, ale pokud by vám velikost úložiště nevyhovovala, můžete si ji rozšířit až o 128 GB, tedy pokud se zřeknete možnosti vložení druhé SIM karty. Jedním z hlavních kladů je fotoaparát o rozlišení 13 Mpix a pro případné selfie se na přední straně nachází kamerka s rozlišením snímače 8 Mpix. Operační systém zde začíná na Androidu 6.0 s nástavbou Emui 4.1. Co se výdrže týče, tu má na starosti baterie o kapacitě 3 000 mAh.

Honor 7

Nepatří sice k nejnovějším, ale to nic nemění na tom, že jeho koupí neprohloupíte. Honor 7 nabídne výkonný procesor HiSilicon Kirin 935 doplněný o 3 GB paměti RAM a 16 GB vnitřního úložiště. Displej o úhlopříčce 5,2“ disponuje FullHD rozlišením a je krytý odolným sklem Gorilla Glass 3. Jeho fotoaparát se chlubí rozlišením celých 20 MPx, přičemž světelnost je f/2.0 a výsledné snímky vypadají více než dobře, jak se ostatně můžete přesvědčit v naší recenzi.

110071358

Systémem je zde Android 5.0 Lollipop, nicméně je již k dispozici OTA aktualizace na novější Android 6.0 Marshmallow. Baterie má kapacitu 3100 mAh a telefonu nedělá problém ani dvoudenní výdrž na jedno nabití. Mezi jeho další výhody patří čtečka otisků prstů, NFC, IrDA port pro ovládání domácí elektroniky a v neposlední řadě také podpora LTE.

Lenovo Vibe P1

Jako třetí model do této cenové kategorie jsme si vybrali telefon od společnosti Lenovo, a to Vibe P1, tento telefon jsme již před nějakou dobou testovali a zaujal především výdrží na baterii, které v případě mírné úspory nedělal problém ani třídenní provoz, jelikož baterie dosahuje kapacity 5 000 mAh. Displej s úhlopříčkou 5,5″ disponuje rozlišením 1 920 x 1 080 pixelů, nad ním nalezneme selfie kamerku s rozlišením 5 MPix.

932015115731AM_635_lenovo_vibe_p1

Na zadní straně nalezneme hlavní fotoaparát s 13MPix snímačem. Pod kapotou tohoto modelu běží osmijádrový procesor Qualcomm Snapdragon 615 s taktem 1,5 GHz, v grafických úkonech ho doplňuje čip Adreno 405 a celá konfigurace disponuje operační pamětí o velikosti 2 GB. Pro uložení dat se zde nachází interní úložiště o kapacitě 32 GB s možností rozšíření až o dalších 128 GB.

Mobily nad 9 500 Kč

LG V10

Každému z nás se již párkrát (možná víckrát) stalo, že telefon omylem spadl z výšky na podlahu, či dokonce hrubší povrch, jako je chodník. Naštěstí existují telefony, kterým ani tvrdší zacházení nedělá potíže. LG V10 prošlo vojenskou certifikací odolnosti a z vlastních zkušeností můžeme potvrdit, že telefon je opravdu velmi odolný. Přitom ale stále dobře vypadá a nezaostává ani hardwarovou výbavou. Výkon obstarává procesor Snapdragon 808 doplněný o 4 GB RAM. Úložiště pak poskytuje 32GB prostor a lze jej rozšířit microSD kartou.

LG-V10-Black-01

Displej má úhlopříčku 5,7“ a rozlišení je QHD (1440 x 2560). Největším lákadlem telefonu je sekundární displej, který je velice užitečný a poslouží například pro notifikace či rychlé spouštění aplikací z multitaskingu. Fotoaparát má 16 MPx a zvládá natáčet video ve 4K. Baterie má kapacitu 3000 mAh a na zádech se i zde nachází čtečka otisků prstů.

Samsung Galaxy A5 2016

Pokud si u telefonu potrpíte na design, pak by vám rozhodně neměl uniknout Samsung Galaxy A5 (2016). Nabízí téměř totožný design, jako top modely od Samsungu, ale jeho cena je o dost lákavější. Výbava pak zahrnuje procesor Snapdragon 615 se 2 GB RAM, displej má úhlopříčku 5,2“ a rozlišení je FullHD. Úložiště nabízí 16 GB a lze jej rozšířit paměťovou kartou.

samsung-galaxy-a5-2016-versus-galaxy-a5-2015-comparison-1

Fotoaparát je na prvotřídní úrovni, jak již u Samsungu bývá zvykem. Jeho rozlišení je 13 MPx, disponuje optickou stabilizací obrazu, má výbornou světelnost f/1.9 a v horších světelných podmínkách přijde vhod přisvětlovací LED dioda. Pro selfies je zde fotoaparát o rozlišení 5 MPx. Baterie o kapacitě 2900 mAh by měla obstarat dostatečně dlouhou výdrž.

Top modely

Huawei P9

Máme pro vás vybraný i druhý telefon s označením P9, ale tentokrát se nejedná o osekanější verzi, ale přímo o top model od společnosti Huawei. I tento telefon prošel rukama našich redaktorů a zařadil se do tohoto výběru. Čelní strana je osazena 5,2″ IPS-NEO FullHD displejem, který před poškozením chrání ještě ochranné sklo Corning Gorilla Class 4. Uvnitř elegantní kovové konstrukce se nachází osmijádrový procesor HiSilicon Kirin 955, grafický čip Mali-T880 MP4 a 3 GB operační paměti.

huawei-p9-f

Hlavním propagačním trhákem je zadní fotoaparát, respektive fotoaparáty od společnosti Leica s rozlišením 13 Mpix a světelností f/2,2. Pro pořizování selfie byl zvolen snímač s rozlišením 87 Mpix. Operační systém tohoto top modelu začíná na Androidu 6.0 s celekem razantní nástavbou Emui 4.1. Co se výdrže týče, tak ta se díky baterii o kapacitě 3 000 mAh pohybuje v mezích průměru.

Samsung Galaxy S7 edge

Pokud sháníte opravdu luxusní telefon, pak je Samsung Galaxy S7 edge jednou z nejlepších voleb. Nabízí prvotřídní design a precizní konstrukční zpracování, 5,5“ zahnutý displej s QHD rozlišením a výkon mu dodává osmijádrový Exynos 8890, který je doplněn ještě o 4 GB paměti RAM.

Samsung-Galaxy-S7-Edge-3

Úložiště nabízí prostor o velikosti 32/64 GB. Nezklame ani 12MPx fotoaparát s optickou stabilizací obrazu a PDAF ostřením. Disponuje rovněž čtečkou otisků prstů, NFC a zvládá bezdrátové dobíjení ve standardech Qi a PMA. O dlouhou výdrž se postará 3600mAh baterie. Pokud vás zajímá podrobnější informace o tomto telefonu, můžete si je přečíst v naší recenzi.

iPhone 6s

Samozřejmě jsme v tomto výběru nemohli zapomenout na telefon od společnosti Apple. iPhone 6s sice nemusí být nejlepší telefon na trhu, to, co ale umí, umí velmi spolehlivě a optimalizace je skvělá. Navíc máte jistou podporu od výrobce na roky dopředu. Na čelní straně se nachází displej o úhlopříčce 4,7 palce a rozlišením 1 344 x 750 pixelů. Nad displejem se nachází kamerka s rozlišením 5 Mpix a hlavní fotoaparát disponuje 12Mpix snímačem s možností natáčet video ve 4K.

iphone6-select-2014_GEO_US

Výkon zde zajišťuje dvoujádrový procesor Apple A9 s taktem 1,84 GHz a operační paměť o velikosti 2 GB. Celou tuto konfiguraci napájí baterie o kapacitě 1 715 mAh. iPhone se dá zakoupit ve třech variacích podle velikosti úložného prostoru, a to 16, 64 a 128 GB.

 

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Redakce

Dotekománie vás provede světem mobilních zařízení a technologií. Čtěte, ptejte se, komentujte.

Komentáře

David Rajchman

6. 6. 2016, 8:00

Teď jsem si všimnul že autor je fanoušek společnost HTC, tak proč chybí 10stka když už se předprodává za cenu galxy s7

Lukáš Breburda

6. 6. 2016, 8:04

Protože výběr skládala redakce a snažili jsme se vybrat telefony co nám prošly rukama.

David Rajchman

6. 6. 2016, 7:57

Můžu se zeptat co se myslí slovem dostatečná výdrž baterie, v případě že mobil má 1800 mAh. nebo proč chybí Xiaomi které dělá dost dobré mobily.
Dost mi přijde že autorovi nahoře vypadlo:
‚SPONZOROVANÝ ČLÁNEK‘ !

Ján Valkovič

6. 6. 2016, 12:15

Su to tipy, nikde nie je napisane,ze presne tieto a len tieto telefony je mozne kupit za vysvedcenie.
A mozno by bolo lepsi zaujat pozitivny pristup, ak chyba Xiaomi, tak ho doplnim v komentaroch, napr:
„V clanku mi chyba telefony od Xiami, maju slusny pomer ceny k vykonu. A uzitocne je, ze napr. taky Redmi Note 3 aj dost vydrzi (aspon podla Xiaomi):
https://www.youtube.com/watch?v=1s6fDsvgmQc

Lukáš Breburda

6. 6. 2016, 13:41

Lépe bych to nenapsal :)

David Rajchman

7. 6. 2016, 9:40

Mě spíš zaráží že neznámá firma která rozhodně nemůže mít tak odladěný systém jako Apple. Dá do mobilu baterii o kapacitě jako má iPhone. A na tom nic nemění low-end procesor.

Ján Valkovič

7. 6. 2016, 15:18

Nejde ani tak o odladenost systemu ako o rozdielne narabanie s prostriedkami, iOS ich potrebuje menej.
Pozrel som si recenzie, zda sa, ze uplna tragedia to nie je, ale 2 dni neda. Ale beriem, ak by mi mal sluzit aj na nieco ine ako telefonovanie a SMS, tak sa mu vyhnem oblukom :-)

Jiří Pleskot

6. 6. 2016, 7:39

Co iPhone SE či nějaký Samsung Galaxy J?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat