Asus brzy nabídne Zenpad Z8

Asus brzy nabídne Zenpad Z8
2016-06-06T07:40:22+02:00
• 6. 6. 2016

Chystaný model Zenpad Z8 bude novým zástupcem z řady tabletů, který společnost Asus v těchto dnech pomalu přesouvá do konečné fáze. Zařízení by mohlo být velkou konkurenci pro iPad Mini 4, alespoň tedy co se displeje týče. O únik prvních informací včetně snímku přes Twitter se postaral Evan Blass z Evleaks. Každopádně poměrně kvalitní displej bude jediným nadstandardem, neboť ostatní prvky výbavy zapadají spíše již do střední třídy.

Asus Zenpad Z8

Přední část zabere 8palcový displej s rozlišením 2 048 x 1 538 pixelů a ten se může bez problému vyrovnat zmiňovanému panelu u iPadu Mini 4 od Applu. Výkon obstará šestijádrový procesor Snapdragon 650 od Qualcommu, 2GB operační paměť RAM a interní úložiště o velikosti 16GB. Tomu nebude chybět možnost rozšíření paměťovou microSD kartou. Nasazená čipová sada navíc přinese podporu sítí 4. generace pro rychlejší přenos dat.

Dále získá funkci rychlého nabíjení Quick Charge 3.0/2.0, Bluetooth 4.1 nebo technologii NFC. V zadní části zaujme místo 8megapixelový fotoaparát, kdežto opačnou část obohatí přední 1,8megapixelová kamerka. Uživatelským prostředím má v samotném základu doprovázet systém Android v předinstalované verzi 6.0 Marshmallow. Datum oficiálního představení či prodejní cenu zatím neznáme, ale všechno lze očekávat v řádech pouhých několika týdnů.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat