Nexus 6 v benchmarku spekulace, aktualizováno

Nexus 6 v benchmarku [spekulace, aktualizováno]
2014-10-07T07:40:42+02:00
• 7. 10. 2014
5

Aktualizováno 7. 10.

Samotné představení Nexusu 6 se zřejmě neúprosně blíží, aspoň soudě podle počtu informací, které se objevují čím dál častěji. Tentokrát zde máme záznam z benchmarku Geekbench, kde se objevil model Motorola Shamu, což by měl být Nexus 6. Dozvídáme se jen základní specifikace, týkající se zejména procesoru. Opět budou použita čtyři jádra a taktovací frekvence byla u testovacího modelu 2,65 GHz. Paměť RAM má velikost 2970 MB, což by odpovídalo 3 GB.

Ačkoliv není jasně řečeno, o jaký model procesoru Snapdragon se jedná, dosavadní informace ukazují na Snapdragon 805.

Screenshot (41)

Specifikace by odpovídali staršímu záznamu z benchmarku, tentokrát z GFXBench. Avšak je zde rozpor v oblasti displeje. Je možné, že Google měl k dispozici dvě varianty smartphonu s podobnými specifikacemi.

Screenshot (24)

Aktualizováno 2. 10.

Představení většího Nexusu se zřejmě blíží,jelikož se na internetu začaly objevovat fotografie této novinky. V tuto chvíli jsou k dispozici dva snímky údajného Nexusu 6 s 5,9palcovým displejem. Jak můžete vidět na fotkách níže, byl použit ochranný obal – zřejmě kvůli stížení identifikace zařízení. Samozřejmě si nemůže být zcela jisti, že se jedná o další referenční smartphone od Googlu, a to ani přes podobu systému. Může se jednat o Android L, případně upravený Android do podoby developer preview.

nexus2cee_44 nexus2cee_image1

Abychom si mohli lépe představit jeho velikost, vznikla i maketa vytvořená na základě známých informací a specifikací. Ta je porovnána s jinými modely.

nexus-6-wooden-mockup-5 nexus-6-wooden-mockup-6 nexus-6-wooden-mockup-4 nexus-6-wooden-mockup-3 nexus-6-wooden-mockup-2

Na závěr zde máme přibližnou podobu zad dvou variant Nexusu 6.

nexus-6-white-DL nexus-6-black-DL

Původní článek 30. 9.

Na začátku tohoto roku se objevilo mnoho spekulací o dalším smartphonu zapadajícím do rodiny Nexus. Chvíli to dokonce vypadalo tak, že se nedočkáme nového smartphonu a celý projekt bude nahrazen Androidem Silver – což se zřejmě nestane. Nějakou dobu jsme zachytávali informace o dvou mobilech Nexus, přičemž nebylo pevně rozhodnuto, který z nich spatří světlo světa.

Web Android Police získal nové informace kolem Nexusu 6, kterým se dá důvěřovat. Na jejich stupnici důvěryhodnosti se pohybuje zpráva na hodnotě 9/10. Za výrobou bude stát Motorola a v mnoha designových prvcích by se měla novinka podobat představenému modelu Moto X 2014. Tudíž máme očekávat kovový rám, dvojici LED blesků kolem foťáku v kruhu a dvojici reproduktorů na přední straně. Už jen na základě těchto informací vytvořili v Android Police přibližnou podobu Nexusu 6, jak můžete vidět na obrázku níže.

nexus2cee_n6lf_thumb3

Zmiňovaný model by měl nabídnout 5,9palcový displej s Quad HD rozlišením – 496 ppi. Na zadní straně se bude nacházet 13MPx foťák s optickou stabilizací obrazu. Přední strana ponese 2MPx kamerku pro autoportréty a videohovory. Ačkoliv není zmíněn procesor, dá se předpokládat, že bude použit výkonnější Snapdragon 805, který je lépe uzpůsoben pro displeje s vysokým rozlišením. Slabší varianta Snapdragon 801 by nemusela stačit a dokonce by novinka mohla být teoreticky slabší než Nexus 5.

Kapacita baterie má být 3200 mAh a neměla by chybět podpora rychlého nabíjení. To by znamenalo, že během 15 minut na nabíječce byste získali 8 hodin provozu.

Samotná plocha displeje na obrázku výše není náhodná. Android Police uvádí, že takto by mělo vypadat finální prostředí čistého Androidu 5.0. Tudíž máme očekávat nové ikonky pro jednotlivé aplikace. Příkladem může být Obchod Play.  měla by se objevit i nová složka, která bude shromažďovat aplikace na kancelářské práce od Googlu. I ikonky ve status baru mají novější vzhled – například ukazatele signálů již nejsou rozděleny na jednotlivé „čárečky“.

Stále neznáme datum akce, kde bychom se mohli dočkat nového Nexusu. Je možné, že Google připravuje menší Nexus. Tato informace nebyla vyvrácena, ale také nebyla potvrzena. Spekuluje se o možnosti, že nového menšího Nexusu se dočkáme až za rok, čímž by Google mohl přejít do dvouletého cyklu. Musíme se nechat překvapit, co si na nás tato společnost nachystala.

Zdroje: androidpolice.com, androidcommunity.com, androidpolice.com, technobuffalo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

David Korcak

7. 10. 2014, 16:52

jde ten výsledek najít na geekbench browser?

Jaroslav Dušek

7. 10. 2014, 8:15

Jak jako že nebyl použit S805 u žádného jiného modelu to se nepočítá Note4 nebo korejská verze S5 nebo G3???

Přemysl Vaculík

VIP 7. 10. 2014, 9:12

Máte pravdu, ale Note 4 ještě není v plné distribuci a další varianty jsou omezeny na specifické trhy.

Ta zadní strana je Motorola Moto G 2014 na kterou někdo plácnul nápis Nexus.

Adam Šimek

30. 9. 2014, 11:20

8 hodin provozu zatim u vetsinu Nexu znamenalo plnou baterii:)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat