Zveme vás na GDG Open Hardware Hackathon

Zveme vás na GDG Open Hardware Hackathon
2014-10-08T07:32:21+02:00
• 7. 10. 2014

Open Hardware je možností, jak i my vývojáři můžeme vytvořit něco hmotného – a to BEZ pájení, BEZ assembleru a BEZ nutnosti vědět, co je to napěťový dělič (a znát elektrotechniku). GDG Prague společně s dalšími GUG.cz skupinami bude v pátek 24.10.2014 a v sobotu 24.10.2014 pořádat první Pražský Open Hardware Hackathon! Akce navazuje na první pokusy v tomto směru v České republice, které proběhly v rámci Arduino Day 2014. V pátek bude akce probíhat od 18:00 do 21:00 a v sobotu od 9:00 do 21:00 v Praze na půdě Unicorn College.

Open HW Hackathon (1)

V pátek proběhnou úvodní přednášky, rozdělení do týmů a výběr gadgetů. Následovat bude afterparty. Sobotu bude ve znamení krátkého představení týmů a jejich projektů, což bude následováno vlastním vývojem, úkolem každého týmu bude oživit svůj gadget a přimět jej (nebo s jeho pomocí) dělat něco zajímavého. Jako je například jejich propojení s mobilním zařízením.

V sobotu ve 18:00 nastane konec vývoje a budou následovat prezentace výtvorů a vyhlášení těch nejzajímavějších nápadů. Pak bude následovat afterparty.

A cože si budete moci vyzkoušet? Kromě základního RaspberryPI a Arduino UNO, budou k dispozici i pokročilé hračky, jako je Arduino Robot nebo Arduino Bluetooth autíčko. U DYI gadgetů se však nezastavíme, programovat bude možné i několik dalších robotů, které mají SDK.

arduino_esploraarduino-bluetooth-car-robot arduino_circle_robot

Na akci je možné si přinést (a posléze odnést) vlastní gadget, na kterém/se kterým je možné realizovat vlastní úmysly. Veškerý kód, který během akce vznikne, je však nutné vytvářet jako Open Source, již během akce se bude vše verzovat na GitHubu. To je idea Open Hardware hackathonu. Vlastní gadget si lze odnést, erární gadget je nutné vrátit, ale kódem obohatíme svět!

open hw boards

Do týmu je nutné mít alespoň jeden notebook, vhodné je mít jich víc, urychlí to vaši práci. Některé projekty se umí dobře propojit s různými smartphony či tablety, pokud se chcete do něčeho takového pustit, je vhodné si je přinést. Na místě budou k dispozici různé pomůcky (kleště, dráty atd.), ale pokud máte i nějaké vlastní, doporučujeme si je přinést, neboť si pak nebudeme všichni muset půjčovat těch pár, které seženou orgové.

Akce je ZDARMA, registrace povinná zdedocs.google.com

Akce je určena pro začátečníky i pokročilé.

crazyflie

Pražský GDG Open Hardware hackathon je akce od nadšenců pro nadšence a je určena pro každého vývojáře, kdo by si chtěl zkusit, jak vypadá programování pro hardware – BEZ pájení, BEZ assembleru a BEZ nutnosti vědět, co je to napěťový dělič.

Více informací: gug.cz

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Redakce

Dotekománie vás provede světem mobilních zařízení a technologií. Čtěte, ptejte se, komentujte.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat