Projekt Android Silver je u ledu spekulace

Projekt Android Silver je u ledu [spekulace]
2014-09-21T10:38:53+02:00
• 21. 9. 2014

O projektu Android Silver se velmi často mluvilo v první polovině tohoto roku. První informace pocházejí z konce roku 2013, kdy unikly snímky prezentace. Následně se vynořilo několik dalších náznaků, které napomohly definovat, o co vlastně půjde. Mělo se jednat o náhradu za Nexus zařízení. V podstatě by Google propagoval několik smartphonů od výrobců s čistým systémem Android. Dalo by se říci, že se mohlo jednat o volné pokračování zařízení v rámci Google Play Edice. Avšak v tomto případě by došlo i k propagaci samotnými mobilními operátory po celém světě.

silver

Android Silver měl být významný ještě jednou skutečností. Měl kompletně nahradit Nexus linii. Dokonce se spekulovalo, že se letos nedočkáme smartphonu Nexus 6. Poslední informace ale naznačují opak. Tak trochu jsme se mohli těšit na dva programy pod taktovkou Googlu.

Nyní se začínají objevovat další zprávy, které nasvědčují tomu, že Google dal celý projekt Android Silver k ledu. Údajně nedošlo ke kompletnímu zrušení, jen k odložení na neurčito. Důvodem by měl být i odchod Nikeshe Arora z Googlu, který měl právě na starost tento projekt. V rámci jeho popisu práce měl vyjednávat i s operátory o propagaci Android Silver.

Zřejmě si v Googlu nebyli jistí novým projektem a raději si počkají, než se ho ujme někdo schopný. Mezitím si budeme muset počkat, jestli se letos dočkáme Nexus smartphonu. Údajně by měla za dalším modelem stát společnost Motorola. V tuto chvíli se má dokonce zvažovat představení dvou modelů, což nám potvrdil i náš zdroj. Zatím ale není pevně rozhodnuto, jestli větší model dostane zelenou.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat