AI funkce v Google Fotkách budou zdarma, ale pár omezení zde bude

AI funkce v Google Fotkách budou zdarma, ale pár omezení zde bude
2024-04-11T08:00:05+02:00
• 11. 4. 2024

Zdroj: Dotekomanie.cz

Služba Google Fotky patří asi k těm nejlepším, které se v současnosti nabízí a poskytují nejen zálohování fotek a videí. V posledních letech dostala také mnohé funkce pro úpravu, ale některé jsou k dispozici jen pro platící uživatele, případně musí mít Pixel zařízení. To se týkalo i AI funkcí, tedy nástrojů s využitím umělé inteligence pro vylepšení nebo nějakou modifikaci. Google se rozhodl, že je zpřístupní zdarma, ale pár omezení existuje.

AI úpravy

Od 15. května bude mít většina uživatelů přístup k efektům jako magická guma, rozmazání pozadí, HDR efekt, rozostření portrétu, portrétní nasvícení, zvýraznění barvy (Color pop), vylepšení oblohy, filmový efekt, styly v kolážích a video efekty. Je zde požadavek na samotný systém. Je nutné mít minimálně Android 8 nebo iOS 15 a zařízení musí mít minimálně 3 GB operační paměti.

BlogHeader April GTM 2024width 1200format webp 1200x676x

Zdroj: Google

Už nebude nutnost mít Pixel zařízení nebo mít předplatné. Jediná funkce, která bude do jisté míry omezená, je Magic Editor, tedy komplexnější nástroj pro modifikaci snímku. Ten sice bude dostupný zdarma pro všechna zařízení Pixel, ale ostatní uživatelé dostanou možnost použít tento nástroj 10x za měsíc. Pokud někdo bude chtít více použití za měsíc, bude muset mít Pixel zařízení nebo si platit minimálně Google One aspoň ve verzi 2 TB.

Google nesdělil, proč se rozhodl k tomuto kroku, ale asi se více soustředí na propagaci většího místa v cloudu, než aby zpoplatňoval tyto editační nástroje. Jak již bylo uvedeno, funkce budou moci uživatelé využívat od 15. května, ale k aktivaci bude docházet ve vlnách, takže je možné, že si budete muset nějakou chvíli počkat.

Zdroje: 9to5google.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat