Telegram zavádí nový program který nese označení „Peer-to-Peer Login Program“

Telegram zavádí nový program který nese označení „Peer-to-Peer Login Program“
2024-03-29T15:00:21+02:00
• 29. 3. 2024

Zdroj: Dotekomanie.cz

Telegram nedávno uvedl nový program pro přihlašování Peer-to-Peer, který umožňuje uživatelům získat bezplatný přístup k prémiovým funkcím tím, že odesílají ověřovací kódy prostřednictvím SMS. Tato nová funkce, která je navržena pro 0,01 % uživatelů, však vyvolává obavy o ochranu soukromí.

Telegram přichází s novinkou, která vyvolává bezpečnostní otázky

Na svých stránkách Telegram informuje, že se programu mohou účastnit pouze uživatelé z některých zemí. Telegram bude pomocí telefonu uživatele odesílat maximálně 150 SMS kódů měsíčně, a to na náklady uživatele. Jakmile uživatel dosáhne minimální kvóty, bude odměněn přenosným dárkovým kódem, který mu umožní přístup k měsíčnímu předplatnému Telegram Premium. Telegram nebude kompenzovat sazby a poplatky operátorů za odesílání zpráv. Rovněž upozorňuje, že teoreticky mohou účastníci programu vidět telefonní čísla uživatelů, kteří obdrží kódy OTP. Stejně tak se příjemci dozvědí, že kódy jsou zasílány od jiných uživatelů Telegramu.

Telegram Peer to Peer Login Program Terms of Service 2 650x406x

Zdroj: Telegram

I přes tvrzení Telegramu o ochraně soukromí, se tento program odchyluje od bezpečnostních standardů a může ohrozit bezpečnost uživatelů. Program neobsahuje zjevný blokovací mechanismus, což by mohlo vést k úniku dat, obtěžování a spamu. Tento nedostatek transparentnosti v zásadách ochrany osobních údajů může mít za následek porušení regionálních předpisů a problémy s mobilními operátory.

Zatímco nová funkce nabízí bezplatný přístup k prémiovým funkcím, její rizika mohou převažovat nad přínosy. Uživatelé by měli pečlivě zvážit účast v tomto programu a měli by být obezřetní při sdílení svých osobních údajů přes SMS.

Zdroj: fonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat