Samsung vydává One UI 6.1 s Galaxy AI pro další zařízení aktualizováno

Samsung vydává One UI 6.1 s Galaxy AI pro další zařízení [aktualizováno]
2024-04-15T19:30:31+02:00
• 15. 4. 2024

Zdroj: Samsung

1

Aktualizováno 15. 5.

Po dvou týdnech od potvrzení dostupnosti Galaxy AI na starších modelech zde máme další informace. Samsung zveřejnil, že aktualizace One UI 6.1 přináší Galaxy AI také na zařízení série Galaxy S22, Galaxy Z Fold4, Galaxy Z Flip4 a celou řadu tabletů Galaxy Tab S8. Aktualizace bude dostupná až začátkem května.

Původní článek 28. 3.

Samsung se drží stejné strategie jako jiní výrobci na trhu. První představí softwarové novinky u nejnovějších mobilů, následně se zpožděním je zpřístupňuje pro starší generace, ale ne všechny modely. Je to i případ Galaxy AI a OneUI 6.1.

Jak funguje Galaxy AI a co umí?

One UI 6.1

České zastoupení společnosti Samsung nás dnes informovalo, že vydává aktualizaci prostředí One UI, tedy nadstavby systému Android. Novinky jsou z oblasti balíku Galaxy AI. Sice některé funkce lze využívat pohodlně bez omezení, ale některé funkce jsou dostupná jen ve vybraných jazycích, a těch není moc, navíc chybí čeština.

„Naším cílem není jen otevřít díky Galaxy AI novou éru mobilní umělé inteligence – chceme, aby se dostala k maximálnímu počtu uživatelů,“ říká TM Roh, prezident a ředitel mobilní divize Samsung Electronics. „Pro technologii Galaxy AI je současná fáze pouhým začátkem – ještě letos ji hodláme nabídnout více než 100 milionům lidí s přístroji Galaxy po celém světě a ukázat jim, jak lze neomezené možnosti mobilní umělé inteligence využít v každodenním životě.“

Nový balík služeb je dostupný pro zařízení Galaxy S23, Galaxy S23 FE, Galaxy Z Fold5, Galaxy Z Flip5 a tablety řady Galaxy Tab S9. I tak ne všechna tato zařízení mají vše k dispozici, například funkce Okamžité zpomalení není určena pro S23 FE. Funkce Návrhy úprav je kompatibilní s formáty JPG, PNG, GIF a MP4, s jinými si neporadí.

One UI 61 Update dl3 final 1440x960x

Zdroj: Samsung

Funkce Galaxy AI

  • Circle to Search with Google – pokročilé vyhledávání na Googlu s přesnými výsledky. Přitom stačí cokoli na displeji zakroužkovat, případně klepnout na obrázek.
  • Textový asistent – nástroj umožňující vyladit stylistiku psaných zpráv tak, aby odpovídala účelu a kontextu, ať už jde o zdvořilý vzkaz kolegovi z práce nebo krátký, ale úderný status na sociálních médiích.
  • Interpreter – česky Tlumočník, což hovoří za vše. Překlad konverzace v reálném čase v přehledném rozděleném okně – oba účastníci hovoru si mohou stát či sedět tváří v tvář a číst si na displeji, co ten druhý říká.
  • Simultánní překlad – obousměrný hlasový i textový překladač telefonních hovorův reálném čase. Výrazně usnadňuje třeba rezervace nejrůznějších služeb na cestách nebo hovory s lidmi, jejichž rodný jazyk uživatel neovládá.
  • Asistent poznámek – tento nástroj vytváří automatická shrnutí textu do předem připravených šablon, případně titulní stránky nejrůznějších projektů. Tím zvyšuje každodenní produktivitu.
  • Asistent přepisu – pomocí umělé inteligence a technologie Speech-to-Text přepisuje, shrnuje a případně i překládá hlasové záznamy.
  • Asistent webového prohlížení – díky této funkci si uživatelé mohou udržovat přehled, co se aktuálně děje kolem nich i ve světě, protože umělá inteligence přehledně shrnuje hlavní zprávy či obsah vybraných webových stránek.
  • Generativní úpravy – ještě větší tvůrčí svoboda při úpravě fotografií. Funkce umožňuje měnit velikost či polohu objektů v kompozici, případně je úplně odstranit.
  • Návrhy úprav – osobní inteligentní poradce při úpravě fotografií, posuzuje každý snímek zvlášť a navrhuje úpravy na míru.
  • Okamžité zpomalení – inteligentně přidává do videozáznamu další okénka, což umožňuje vytvářet zpomalené záběry akčních scén.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Petr Komárek

29. 3. 2024, 7:56

Instalováno dnes, galaxy S23 ultra

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat