Phone Link od Microsoftu změní telefon ve webkameru

Phone Link od Microsoftu změní telefon ve webkameru
2024-03-02T13:30:49+02:00
• 2. 3. 2024

Zdroj: android authority

Společnost Microsoft začala pro členy programu Windows Insider postupně zavádět novou funkci, která umožní používat mobilní telefony se systémem Android jako webovou kameru. Novinka je dostupná pro přístroje běžící na Androidu 9.0 a novějším, další podmínkou je aplikace Link to Windows verze 1.24012* nebo novější.

O nové funkci se ví už od listopadu

Redaktoři z magazínu Android Authority už během loňského listopadu objevili v kódu aplikace Link to Windows náznaky toho, že Microsoft pracuje na možnosti využívat androidí přístroje jako webkamery. To se nyní potvrdilo, když redmondský gigant začal tuto funkcionalitu zpřístupňovat pro Windows Insidery.

Informace o této novince se nedávno objevila přímo v oficiálním blogu určeném právě pro členy Windows Insider. Podle příspěvku je tato funkce postupně distribuována mezi uživatele, a umožňuje zařízením s Androidem fungovat jako bezdrátová webová kamera pro jakoukoliv video aplikaci běžící na PC se systémem Windows 11.

Po připojení mohou uživatelé libovolně přepínat mezi přední a zadní kamerou. Podle Microsoftu také budou moci streamování pozastavit a znovu obnovit, a také používat nejrůznější video efekty, které na svém zařízení s Androidem mají k dispozici.

Zatím pouze pro Windows Insidery

Jak bylo zmíněno, funkcionalita je v současné době dostupná pouze členům Windows Insider. Pokud to splňujete, aktualizujte si aplikaci Link to Windows alespoň na verzi 1.24012*. Připojený přístroj s Androidem musí běžet minimálně na verzi 9.0.

Tato funkce bude standardně deaktivovaná, takže ji pro používání musíte nejprve zapnout. Tuto možnost naleznete v Nastavení > Bluetooth a zařízení > Mobilní zařízení, kde zvolíte možnost Správa zařízení a umožníte PC přístup k vašemu telefonu či tabletu.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Petr Hlávka

Narodil se velmi mlád a zatím je stále ještě naživu. Už v dětství ho přitahovaly bity a bajty: od programovatelné kalkulačky, přes C64, MS-DOS a Windows pak (téměř proti své vůli) doputoval do univerza jménem Apple - a už v něm zůstal.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat