Xiaomi chytrá lampička ovládaná gesty video

Xiaomi chytrá lampička ovládaná gesty [video]
2024-03-02T15:00:49+02:00
• 2. 3. 2024

Mijia PIPI Desk Lamp; zdroj: Dotekománie

Xiaomi na svém stánku na veletrhu MWC v Barceloně samozřejmě ukázalo nové top modely Xiaomi 14 a Xiaomi 14 Ultra, chystané auto Xiaomi SU7 a nebo robotického pejska. Na stánku však byl i jeden speciální produkt, který nás velice zaujal a to chytrá lampička ovládaná gesty.

Xiaomi Mijia PIPI Desk Lamp

Xiaomi lampička není jen tak obyčejná stolní lampička. Můžete ji totiž ovládat bezdotykově gesty, má totiž integrovanou kameru s umělou inteligencí. Například gestem sevřením prstů zapnete její podsvícení, ukazováčkem a palcem ve tvaru písmena L pak můžete nastavovat jas.

Gesta si ale můžete přizpůsobit na různé akce, například jimi ovládat vaši domácnost. Sledování vaší ruky se pak také může hodit, pokud budete pracovat s hodně dokumenty na stole, tak zkrátka vždy bude svítit tam, kde máte ruce. Vše se dá také nastavit v příslušné aplikaci na telefonu.

Lampa umí i tancovat. Můžete ji pak také pohladit a ona na to bude reagovat. Občas se jí to líbí, občas ne. Ona celá lampička má být tak trochu váš domácí mazlíček a má svoji osobnost a občas si bude žádat vaši pozornost, abyste ji například pohladili.

Svítit pak umí různými odstíny bílé barvy různou intenzitou. Xiaomi lampička bude zatím dostupná jen pro čínský trh, jestli se dostane i k nám, nevíme. Její cenovka v přepočtu se tam pohybuje kolem 1600 Kč. Jedná se nicméně o velice zajímavou věc. Více napoví už samotné video níže.

Video

@dotekomanie.cz

Chytrá lampička ovládáte bezdotykově gesty, nový koncept od Xiaomi #xiaomi #smartlamp #mwc

♬ původní zvuk – dotekomanie.cz

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat