Instagram má nový widget, který okamžitě spouští fotoaparát

Instagram má nový widget, který okamžitě spouští fotoaparát
2024-03-08T16:35:41+02:00
• 8. 3. 2024

Zdroj: 9to5mac

Společnost Meta, stojící mimo jiné i za nesmírně populárním Instagramem, kontinuálně pracuje na řadě nových funkcí této své aplikace pro iPhony. Jednou z nich je také nový widget, který otevírá fotoaparát v Příběhu (Story) přímo z uzamčené obrazovky iPhonu.

Okamžitě přímo z uzamčené obrazovky

Pro přístup k tomuto novému widgetu je třeba aktualizovat Instagram na nejnovější verzi. Widget v malé velikosti funguje jako zkratka, díky které se uživatel okamžitě přesune k funkci fotoaparátu v sekci Příběh. Otevření prostřednictvím tohoto widgetu je opravdu velmi rychlé, takže stačí pouze jeden klik na widget, a můžete se pustit do pořizování fotografií či videí.

Tuto novinku ocení s největší pravděpodobností zejména ti, kteří neustále zveřejňují Příběhy na Instagramu. Nemusí již telefon nejprve odemknout, přejít do aplikace Instagram a pak spustit fotoaparát v sekci Příběh: vše je nyní nesrovnatelně rychlejší a pohodlnější.

Je dobré nicméně připomenout, že nativní aplikace Fotoaparát pro iPhone je vždy nejlepší volbou, pokud jde o pořizování fotografií či videí ve vysokém rozlišení. To je důležité zejména pro ty uživatele, kteří dbají na kvalitu a věrnost. Na druhou stranu pro uživatele, kteří dají přednost snadnému používání nejrůznějších filtrů a efektů, je pořizování fotografií a videí přímo z Instagramu zajímavou možností – nyní tedy navíc s výhodou rychlého přístupu přímo ze zamčené obrazovky.

Instagram Widget

Zdroj: 9to5mac

Další novinky pro Instagram

Z novinek, které se za poslední období v Instagramu objevily, je možné mimo jiné zmínit například nedávno implementovanou podporu živých aktivit, kdy uživatelé mohou sledovat průběh nahrávání nového příspěvku nebo příběhu i ve chvíli, kdy přepnuli na jinou aplikaci.

Kromě toho magazín 9to5Mac nedávno přišel s informací, že vývojáři testují také klip aplikace, který umožní uživatelům přístup ke krátkým videím Reels i v případě, že nemají nainstalovánu aplikaci Instagram.

Doufejme tedy, že brzy dojde i na verzi Instagramu určenou pro iPady, protože té se uživatelé od společnosti Meta zajím ještě nedočkali.

Ale zpět k widgetu: pokud vás tato novinka zaujala, stáhněte si nejnovější verzi aplikace Instagram z Apple Store, a to pochopitelně zdarma. Aby nový widget fungoval, je třeba mít na iPhonu nainstalován iOS verze 16 a novější.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Petr Hlávka

Narodil se velmi mlád a zatím je stále ještě naživu. Už v dětství ho přitahovaly bity a bajty: od programovatelné kalkulačky, přes C64, MS-DOS a Windows pak (téměř proti své vůli) doputoval do univerza jménem Apple - a už v něm zůstal.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat