Snap stahuje dron Pixy a nabízí plné vrácení peněz

Snap stahuje dron Pixy a nabízí plné vrácení peněz
2024-02-03T19:30:25+02:00
• 3. 2. 2024

Zdroj: The Verge

Společnost Snap, známá především pro platformu Snapchat, oznámila stažení svého dronu Pixy a nabídla plné vrácení peněz všem, kteří si ho zakoupili. Dron Pixy byl uveden na trh v dubnu 2023 a sliboval snadný a zábavný způsob, jak pořizovat letecké snímky a videa.

Dron Pixy je pro Snap propadákem

Zařízení se však setkalo s vlažným přijetím ze strany recenzentů i uživatelů, kteří kritizovali jeho krátkou výdrž baterie, vysokou cenu a omezené funkce. Snap oficiálně neuvedl důvody stažení dronu Pixy, existuje však několik spekulací:

  • Nízké prodeje: Je pravděpodobné, že Pixy se neprodával tak dobře, jak Snap doufal. Vysoká cena 230 USD a omezené funkce mohly odradit mnoho potenciálních kupců.
  • Technické problémy: Někteří uživatelé Pixy hlásili technické problémy s dronem, jako je nestabilita v letu a problémy s připojením k telefonu.
  • Konkurence: Na trhu s drony existuje silná konkurence ze strany zavedených značek jako DJI a Ryze. Pixy se v porovnání s těmito drony zdál být předražený a nevýkonný.

Co to znamená pro majitele Pixy? Všichni, kteří si zakoupili dron Pixy, obdrží od Snap e-mail s instrukcemi, jak požádat o plné vrácení peněz. Vrácení peněz bude probíhat formou refundace na platební kartu, která byla použita k nákupu dronu. Stažení dronu Pixy je pro Snap nepochybně zklamáním. Společnost se v posledních letech snaží diverzifikovat své portfolio produktů a služeb a Pixy byl jedním z klíčových produktů v této strategii. Je však možné, že se Snap v budoucnu vrátí na trh s drony s vylepšeným modelem, který bude lépe konkurovat zavedeným značkám.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat