Meta zavádí označování obsahu AI ve svých aplikacích Facebook, Instagram a Threads

Meta zavádí označování obsahu AI ve svých aplikacích Facebook, Instagram a Threads
2024-02-09T18:02:57+02:00
• 10. 2. 2024

Zdroj: petapixel (se souhlasem)

Společnost Meta představuje plán na zjednodušení identifikace obsahu vytvořeného pomocí umělé inteligence ve svých aplikacích Threads, Instagram a Facebook. Tento krok, který bude implementován „v příštích měsících“, zahrnuje automatické označování takového obsahu. Společnost Meta oznámila svůj záměr vybudovat schopnost automatické detekce signálů, které naznačují, že obsah byl vytvořen umělou inteligencí. Po dokončení této funkce bude společnost Meta schopna přidávat štítky k obsahu zveřejněnému na Facebooku, Instagramu a Threads.

Meta chce zavést efektivní způsob identifikace obsahu tvořeného pomocí AI

Tyto štítky budou k dispozici ve všech jazycích podporovaných aplikacemi.Tato nová funkce bude zahrnovat identifikaci obrázků publikovaných na platformách společnosti Meta a bude vycházet z průmyslových standardů pro identifikaci uměle inteligentního obsahu, jako jsou vodoznaky, metadata a viditelné značky. Pokud obrázek neobsahuje tyto signály, uživatelé budou upozorněni, že nemusí být automaticky identifikován. Společnost Meta plánuje rozšířit tuto schopnost i na identifikaci obrázků vytvořených nástroji umělé inteligence jiných společností, jako jsou Google, OpenAI a Adobe.

ChatGPT

Zdroj: Slate.com

Kromě obrázků chce společnost Meta označovat také videa a zvuky generované umělou inteligencí. Meta však upozorňuje, že signály pro identifikaci videí a zvuků zatím nejsou tak široce dostupné. Dokud nebude tato možnost plně implementována, společnost Meta plánuje zavést dočasnou funkci, která umožní uživatelům označovat videa a zvuky vytvořené umělou inteligencí. Označování obsahu jako vytvořeného umělou inteligencí nebude volitelné. Meta bude vyžadovat, aby uživatelé používali tento nástroj při sdílení fotorealistických videí nebo realisticky znějícího zvuku, který byl digitálně vytvořen nebo upraven. Společnost Meta také upozorňuje, že může uživatele potrestat, pokud zjistí, že videa nebo zvuky vytvořené umělou inteligencí nebyly označeny správně.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat