GUG – Na (zítřejší) Hromnice o GUGzprávu více

GUG – Na (zítřejší) Hromnice o GUGzprávu více
2024-02-01T19:35:44+02:00
• 1. 2. 2024

GUG.cz je komunita lidí, kteří rádi předají své vědomosti a u toho se sami učí něco nového. Jsme učitelky, podnikatelé, vývojářky i obyčejně neobyčejní geekové :) Pořádáme setkávání, streamujeme přednášky a další akce s jediným cílem – vzdělávat Česko v technologiích. Tohle je náš newsletter o dění v komunitě a věcech, které nás baví.

unnamed 600x200x

ZPRÁVY Z KOMUNITY

Únor bílý, sílí pole, v koutě chřadnou lyže, hole. Zima ještě pořádně nezačala a už obracíme první list letošního kalendáře. Ale jinak tenhle rok neodstartoval špatně – šest GUGerů obhájilo v silné konkurenci titul Google Certified Trainer pro rok 2024. Gratulujeme Markétě, Filipovi, Danovi, Ivanovi, Ondrovi a Pavlovi! Tomu dvojnásob, protože přidal ještě ocenění Professional ChromeOS Administrator. Diskutovali jsme o smyslu života nové informatiky a máme z toho záznam, díky kterému zastánci power pointu a bojovníci za práva digitálních kompetencí zakopou válečnou sekeru. Naši komunitu rozšířili Bára a Marv. Chceš být jako oni? Přidej se k nám a třeba uspořádáme ještě lepší akci než ty, které jsou v plánu!

CO NÁS ČEKÁ?

  • Digitální snídaně Ostrava #9Nástroje pro digitální produktivitu
    • 2. 2. 2024, 8:30 – 10:00, Ostrava, Impact Hub, Sokolská tř. 1263/24, Moravská Ostrava a Přívoz
    • Tentokrát probereme Notion, Google kalendář, Trello, Slack, Calendly a další vychytávky pro osobní time management a prostor bude také pro společné sdílení. Registrační listina praská ve švech, ale klidně se zapiš jako náhradník. Minimálně dostaneš příště informaci o dalším termínu mezi prvními!
  • DigiDay #19 EDU – AI prakticky
    • 20. 2. 2024, 17:00 – 21:00, živý stream
    • Podle čeho vybírat z tisíců nástrojů umělé inteligence? V čem generovat obrázky? Která AI umí pracovat s PDF formátem? Co je vhodné pro učitele, co pro žáky a co je vůbec legální? Právě o tom budeme živě vysílat během dalšího DigiDay. Na akci spolupracujeme s AI dětem a NPI ČR. Přihlaste se zde!
  • International Women’s Day 2024 – Impact the Future
    • 8. 3. 2024, Ostrava
    • Letošní oslava Mezinárodního dne žen v Ostravě proběhne v pátek 8. března v odpoledních hodinách a ponese se v duchu inspirativních lighting talks! Podrobnosti comming soon, sledujte náš Facebook a Instagram
  • Barcamp Ostrava
    • 18. 5. 2024, Ostrava, City Campus – Fakulta umění
    • Otevřená komunitní konference ze světa internetu spustila registrace a zároveň hledá řečníky! Máš co říct na setkání zaměřeném na nové trendy v internetových aplikacích a technologiích, webdesign, marketing, internetovou reklamu, digitální média a podnikání? Teď je ten pravý čas ozvat se organizátorům

TIPY A TRIKY

Ještě chvíli a přejmenujeme tuhle rubriku na Novinky ze světa AI, protože vývoj jde kupředu mílovými kroky. Velký dobrý je, že EU zveřejnila AI Act, celounijně platný předpis o používání umělé inteligence. / Můžeme tak s klidnějším svědomím využívat 23 free nástrojů AI. / Nebo si díky Fixkey nechat v textu opravit překleyp. / Popřípadě chatbota použít jako osobního asistenta, jakým umí být třeba Pi. / Taky na shrnutí a překládání obsahu z videí. / Anebo cokoliv jiného, protože AI tool už existuje patrně na vše, co si usmyslíš. / My být mladší, okamžitě toho využijeme na Technologické olympiádě

P. S. Už máš e-doklady? A mohli bychom je vidět?

GUG.cz je komunita lidí, kteří rádi předají své vědomosti a u toho se sami učí něco nového. Jsme učitelky, podnikatelé, vývojářky i obyčejně neobyčejní geekové :) Pořádáme setkávání, streamujeme přednášky a další akce s jediným cílem – vzdělávat Česko v digitálních dovednostech. Tohle je náš newsletter o dění v komunitě a věcech, které nás baví. Chceš být u zrodu několika skvělých akcí ročně? Máš zájem být v komunitě stejně nadšených lidí, jako jsi ty? Není nic jednoduššího než se přidat do GUGu a stát se členem naší #gugfamily!

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Redaktor si nevyplnil profil

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat