Electronics Hub dal dohromady žebříček nejopravovanějších telefonů

Electronics Hub dal dohromady žebříček nejopravovanějších telefonů
2024-02-10T20:57:13+02:00
• 11. 2. 2024

Zdroj: Electronics Hub

Zahraniční server Electronics Hub zaměřený na technické nadšence se zaměřil na opravy chytrých telefonů. V nejnovějšímu výzkumu využili data právě od ověřeného iFixit. Převážná většina výsledků se točila hlavně kolem dvou výrobců a nikoho nemůže překvapit, že jde právě o kalifornský Apple s jihokorejským Samsungem. Kompletní shrnutí je vydáno v pěti přehledných slidech.

iPhone na trůnu

Ovšem hned v úvodu musíme zmínit, že posbíraná data vychází z počtu zobrazených stránek u iFixit, což automaticky ještě nemusí potvrzovat skutečně provedenou opravu. Z historického hlediska je nejčastěji opravovaným telefonem iPhone 4 přesahující 5milionovou hranici. Pokud přeskočíme ostatní modely od Applu, tak teprve až 14. příčka patří Galaxy S3 od Samsungu.

electronics hub opravy telefonu 5 2400x6130x electronics hub opravy telefonu 4 2400x3707x

Zdroj: Electronics Hub

Z toho už jasně vychází, že nejčastěji opravovanou značkou se stal Apple. Až poté Samsung a Huawei s Motorolou. Mezi jednotlivými modely opět kraloval iPhone 4, za nímž si o místo řekl ZenFone 2 od Asusu nebo první Pixel od Googlu. Jestliže utáhneme časovou smyčku, tak od roku 2022 se nejčastěji opravoval iPhone 14 Pro Max. Teprve 4. pozice náleží Galaxy S22 Ultra od Samsungu.

Závěr patří samotným Android zařízením, kde se objevuje Galaxy S3 od Samsungu. Dále na 5. místě je Nexus 5 od LG a 7. příčka patří HTC One (M7). Mezi zbývajícími zástupci se i nadále prokládají další telefony z dílny Samsungu.

electronics hub opravy telefonu 3 2400x5225x electronics hub opravy telefonu 2 2400x6400x electronics hub opravy telefonu 1 2400x6130x

Zdroj: Electronics Hub

Zdroje: electronicshub.org, phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat