Aktualizace iOS 17.4 přinese vylepšené prostředí pro Apple CarPlay

Aktualizace iOS 17.4 přinese vylepšené prostředí pro Apple CarPlay
2024-02-24T16:30:18+02:00
• 24. 2. 2024

Zdroj: Dotekomanie.cz

S nejnovější aktualizací iOS 17.4, která již brzy dorazí, společnost Apple přináší novinky i pro svůj palubní systém CarPlay, ten propojuje iPhone s palubním systémem vozidla. Tato aktualizace, která se poprvé objevila v beta verzi iOS 17.4 beta 4, představuje „nové prostředí přístrojové desky“ pro kompatibilní vozidla, což výrazně vylepšuje zážitek z navigace a používání Map Apple v autě.

iOS 17.4 přináší novinky pro systém CarPlay

Hlavní novinkou v systému CarPlay v iOS 17.4 je možnost přepínání mezi různými zobrazeními navigačních map na hlavním displeji a na sekundárním displeji. S podporovanými vozidly mohou uživatelé nyní přepínat typ zobrazení Map mezi hlavním displejem a sdruženým displejem přímo z CarPlay. Toto přepínání se provádí klepnutím na tlačítko konfigurace mapy v pravém horním rohu hlavní obrazovky Mapy.

vg5sj3bzn0kc1jpg 960x720x

Zdroj:Reddit

CarPlay nabízí dva způsoby zobrazení cesty: pohled na silnici před vámi na úrovni ulice a pohled na celkový průběh cesty z ptačí perspektivy. V autě se dvěma obrazovkami mohou uživatelé nyní volit, který z těchto pohledů se zobrazí na hlavním displeji a který na sdruženém displeji. To umožňuje lepší přizpůsobení zobrazení navigace podle preferencí řidiče.

V některých vozidlech je sdružený displej umístěn za volantem a slouží jako druhý displej pro zobrazení dat z Map v systému CarPlay. Před aktualizací iOS 17.4 se na hlavním displeji obvykle zobrazoval pohled na ulici, zatímco sdružený přístroj zobrazoval přehled navigace. Nová aktualizace však umožňuje přepínat mezi těmito dvěma zobrazeními na obou displejích, což znamená, že za volantem se nyní mohou zobrazovat detailní jízdní pokyny, což je výrazným zlepšením pro řidiče.

Na internetu se již objevují informace o prvních zkušenostech uživatelů s touto novou funkcí. Například, uživatel Redditu u/aronyigin sdílel záběry ze svého vozidla Polestar 2 po aktualizaci iPhonu na iOS 17.4, které ukazují, jak vypadá nové prostředí přístrojové desky v praxi.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat