Vývojáři mohou vnutit aktualizaci aplikace na Androidu

Vývojáři mohou vnutit aktualizaci aplikace na Androidu
2024-01-30T16:35:20+02:00
• 30. 1. 2024

Zdroj: Google

Ne každý se stará o svou softwarovou výbavu na mobilním telefonu. Vše je nastavené tak, aby se uživatel nemusel o nic starat a aplikace aby se aktualizovaly na pozadí. Jsou zde ale tací, co si raději vypnout tento automatický režim, třeba jen kvůli tomu, aby měli vše pod kontrolou. Případně někteří nechtějí novou verzi aplikace, proto ji ponechávají bez aktualizace. Nyní vývojáři dostávají jednu podstatnou novinku.

Vynucená aktualizace

Už delší dobu mohou vývojáři implementovat systém, kdy upozorní uživatele na zastaralou verzi a rovnou mu zobrazí dialogové okno s rychlou aktualizací. To ale může uživatel zavřít a ignorovat novější verzi. Pokud vývojář nechtěl vybudovat komplikovanější systém kontroly aktuálnosti verze aplikace, tak mohl maximálně jen informovat o zastaralosti.

Google vývojářům aplikace pro Android nově nabízí funkci, pomocí které mohou vývojáři v podstatě vynutit aktualizaci. V tomto případě není potřeba upravovat aplikaci, vše je řízeno z vývojářské konzole u účtu vývojáře. Te bude moci vyspecifikovat, komu všemu se má zobrazit nutnost aktualizace při spuštění aplikace. Jsou zde parametry jako země, verze systému a také u jaké verze aplikace se má výzva zobrazit.

image1 904x916x

Zdroj: Google

Google uvádí, že novinka není až tak moc restriktivní, jak by si vývojáři přáli. Aktualizaci stále mohou odmítnout a aplikace může dále fungovat, ale při každém studeném startu dojde k zobrazení výzvy k aktualizaci. Asi nebude dlouho trvat a tento nový nástroj začnou vývojáři používat společně se samotným Googlem.

Zdroj: fonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat