Telegram zavádí funkci „zobrazit jednou“ pro hlasové a video zprávy

Telegram zavádí funkci „zobrazit jednou“ pro hlasové a video zprávy
2024-01-29T11:37:02+02:00
• 29. 1. 2024

Zdroj: Dotekomanie.cz

Telegram je jednou z nejpopulárnějších aplikací pro online chat a přímým konkurentem pro WhatsApp. Velké oblibě se těší nejen pro své funkce, které v mnoha směrech předčí konkurenci, ale také pro to, že je svým designem velmi blízký právě konkurenční službě WhatsApp.

Lednové novinky v aplikaci Telegram

Telegram vypustil velký balík nových funkcí v rámci lednové aktualizace a jednou z novinek je funkce zobrazení pouze jednou (View Once) pro hlasové a video zprávy. Tato funkce již v aplikaci je přítomna pro fotografie a videa v individuálních chatech a nyní se funkce rozšiřuje i na hlasové a video zprávy. Stisknutím ikony mikrofonu dojde k nahrání hlasové zprávy a potažení mikrofonu směrem nahoru je možné zvolit zobrazení pouze jednou. V takovém případě bude zpráva po poslechu, nebo shlédnutí příjemcem smazána.

telegram 591x1280x

Zdroj: Dotekomanie

Vedle této funkce Telegram rovněž přináší možnost nahrávání hlasové zprávy pozastavit a následně opět pokračovat skrze stejnou ikonu mikrofonu. Stejnou funkci nabízí již nějaký čas i WhatsApp. Kromě těchto novinek pak Telegram zavádí další novinky jako například možnost zjistit v soukromých chatech kdy si příjemce přečetl vaší zprávu. Pro prémiové uživatele pak Telegram zavádí možnost zjistit, kdy byl kontakt naposledy online, nebo kdy si přečetl zprávu i tehdy, pokud sami svůj stav nesdílí. Prémioví uživatelé si také nově mohou vybrat, kdo jim přednostně může odesílat zprávy, zdali všichni, nebo pouze kontakty, či prémioví uživatelé.

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat