Používáte na Youtube blokování reklamy? Počítejte s celkovým zpomalením služby

Používáte na Youtube blokování reklamy? Počítejte s celkovým zpomalením služby
2024-01-16T08:00:57+02:00
• 16. 1. 2024

Zdroj: Dotekománie

Blokátory reklam jsou trnem v oku nejednoho poskytovatele webových služeb. Na jedné straně jsou zájmy společností, které skrze reklamu vydělávají finanční prostředky ať už z důvodu zisku, nebo jen proto, aby mohly financovat provoz služby nebo webu. Na druhé straně je pak uživatel, který se jen brání přívalu reklamy, která je dnes na internetu všudypřítomná a obtěžující.

Youtube vyráží do boje proti blokování reklamy

Mnoho provozovatelů webů a webových služeb přistupuje k radikálnímu způsobu a tím je omezení služby v případě, že návštěvník používá nějaký blokátor reklamy. Patří mezi ně i služba Youtube, jejíž vlastníkem je společnost Google. Pokud nejste předplatitelem Youtube Premium, která vám zajistí přehrávání videí bez reklam, musíte se smířit s tím, že před každým videem musíte zhlédnout reklamu. Samozřejmě mnoho uživatelů to obejde tak, že používají nástroje třetích stran, které reklamu dokáží blokovat.

YouTube Playables

Zdroj: neowin

Youtube se proti tomuto počínání snaží bojovat a celkově k němu přistupuje jako k porušení podmínek používání služby. Doposud Youtube zobrazoval v případě používání blokátorů reklamy vyskakovací upozornění, které uživatele varovalo, že takové jednání porušuje podmínky. Nově chce přikročit k poněkud radikálnějšímu kroku a tím je celkové zhoršení uživatelského zážitku v podobě degradace fungování webu. Tato metoda se začala rozšiřovat mezi čím dál větší počet uživatelů. Toto chování reportovalo mnoho uživatelů na Redditu. Uživatelé reportují, že web se celkově zpomalí, mnohem delší doba trvá, než se video načte do bufferu, špatně se načítají náhledy, nebo nelze video přehrávat v celoobrazovkovém režimu bez obnovení stránky.

Youtube tuto metodu používá již delší čas, ale až nyní ji začíná používat v masovějším měřítku a jedinou možností, jak toto chování vyřešit, je vypnout blokování reklamy, nebo si zakoupit předplatné Youtube Premium.

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat