Google Mapy poskytnou lepší informace o jídlech

Google Mapy poskytnou lepší informace o jídlech
2024-01-21T09:40:50+02:00
• 21. 1. 2024

Zdroj: Dotekomanie.cz

Nedávno jsme vás informovali, že Google Mapy podporují Bluetooth lokátory, což se nejvíce využije například v tunelech pro určení přesné polohy při navigování. Samozřejmě je zde nutnost, aby takový tunel měl takové lokátory rozmístěny. Nejsou zcela rozšířeny, ale v alpských tunelech začínají být běžné. Novinka pochází z dílny Waze. Tentokrát zde máme jiné rozšíření, které se vám bude hodit při výběru restaurace.

Mapy a jídlo

Google  si hodně potrpí na komunitní obsah v Google Mapách, přičemž vyzývá k hodnocení restaurací, nahrávání fotek a videí. Také vás může následně vyzvat, abyste u fotek jídel, které nahrajete k restauraci, zveřejnili i názvy a případně další podrobnosti. Také je rád za vyfocení menu.

Nyní zde máme praktické využití těchto dat. Při procházení fotek jídel u konkrétní restaurace se může pod snímkem objevit karta s informacemi. Může zde být uveden jen název, ale je možné, aby zde byl i seznam surovin a také cena.

google maps food pics menu 1 1080x2400x google maps food pics menu 4 1080x2400x google maps food pics menu 5 1080x2400x google maps food pics menu 6 1080x2400x

Zdroj: 9to5google

Google sice uvádí, že tento popis je tvořen daty od uživatelů a také analyzováním všeho, co je k dispozici, ale nevíme, jestli zde pracuje nějaké AI. Je to možné, ostatně společnost také dodává, že informace nejsou ověření. Zřejmě systém není stoprocentní, ale naštěstí zde nabízí možnost editování nebo navrhnutí úprav ze strany uživatelů.

I tak se jedná o poměrně dobrou funkci, která lépe napomůže s výběrem restaurace a dopředu si můžete vybrat to, co si objednáte.

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat