Google Chat aplikace dostává odvážnou grafickou změnu aktualizováno

Google Chat aplikace dostává odvážnou grafickou změnu [aktualizováno]
2024-01-20T19:30:26+02:00
• 20. 1. 2024

Zdroj: Dotekomanie.cz

Aktualizováno 20. 1.

Google začal rozšiřovat grafickou a funkční změnu v rámci aplikace Google Chat a nyní se ukazuje, že se chystá ještě jedna úprava. Místo původních čtyř tlačítek se dočkáme jen tří. Pozice čtvrtého bude nahrazena třemi tečkami. Přes ně se dostanete k další nabídce, která bude obsahovat zmínky a zprávy označené jako oblíbené. Tato úprava se dostane i do Gmailu, kde je dostupná integrace Google Chat.

google chat bar overflow starred 1800x1688x

Zdroj: 9to5google

Aktualizováno 18. 1.

V prosinci se objevila informace, že Google Chat dostane grafickou změnu základního zobrazení. Google novinku asi testoval v posledních týdnech a nyní ji nasazuje u uživatelů. Není potřeba aktualizace aplikace, Google provádí aktivaci asi ze strany svých serverů.

Screenshot 20240118 180738 1080x1344x Screenshot 20240118 180809 1080x951x

Zdroj: Dotekomanie.cz

To nejpodstatnější se odehrálo v dolní části, kde je nově plovoucí část rozdělená na sekce aplikace a tlačítko pro vytvoření nové konverzace. Na hlavní obrazovce je k dispozici i tlačítko pro vyfiltrování nepřečtených zpráv. Současně je zde vše, i skupinové konverzace. Druhá ikona je pro přístup přímých zpráv, tedy mezi jednotlivci. Třetí pak souvisí s Prostory a poslední je určeno pro zmínky.

 Screenshot 20240118 180801 1080x421x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Pokud novou verzi ještě nemáte, zřejmě se dočkáte v horizontu dnů nebo týdnů.

Na novinku upozornil Jiří Bartál, děkujeme.

Původní článek 1. 12.

Google sem tam zavede novinku, respektive plní resty, ale záhy představuje novou podobu. Něco takového se stalo u verze aplikace Google Chat pro iOS, ale současně zde máme ohlášení nového vzhledu, který zamíří na všechny platformy.

Nová navigace

Už jsme si zvykli na navigaci v aplikacích. Dá se říci, že se objevují takové tři standardní způsoby. Jeden se spoléhá na hamburger menu, tedy schované na levé straně aplikace. Pak jsou zde horní záložky, případně dolní přepínače. Google Chat dostane něco novějšího a spíše nevídaného.

Jak můžete vidět na obrázku níže, Google Chat bude vybaven plovoucím objektem v dolní části, který poskytuje přístup do čtyř částí aplikace – domácí obrazovka, soukromé zprávy, prostory a pak zmínky. To vše je odděleno menší mezerou od tlačítka pro vytvoření nové konverzace.

MCS spread A outline 4144x2344x

Zdroj: Google

Novinka není moc praktická, ale na druhou stranu se neplýtvá místem. Aplikace může některým připadat vzdušnější. Hlavní obrazovka současně slouží spíše jako prostor, co se kde děje. Někteří mohou uvítat filtrování, tedy zobrazení nepřečtených zpráv. Nová podoba zamíří na Android a iOS v horizontu několika týdnů.

Zdroje: droid-life.com, 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat