Google by letos měl umožnit zrušit vzájemné propojení jeho služeb

Google by letos měl umožnit zrušit vzájemné propojení jeho služeb
2024-01-17T09:34:11+02:00
• 17. 1. 2024

Autor: Přemysl Vaculík, Dotekomanie.cz

Letos přichází v platnost nový zákon EU o digitálních trzích, který nejvíce pocítí technologičtí giganti jako je Google, nebo Apple. Konkrétně Google vydal dokumentaci, jak bude DMA zákon dodržovat a jaký dopad bude mít tento zákon na využívání jeho služeb.

Ochrana soukromí v rámci služeb Google

Google vydal dokument spojený s nadcházejícím zákonem DMA, který nese název „Nařízení DMA a propojené služby. V tomto dokumentu popisuje, co nastane od data 6. března 2024 od kterého zákon DMA začne platit. V tomto dokumentu mimo jiné popisuje i to, že uživatlé na základě nového zákona budou mít možnost zrušit vzájemné propojení mezi službami Google. Toto propojení společnosti zajišťovalo nejen lepší. uživatelský zážitek díky sdílení dat mezi jednotlivými službami, ale samozřejmě také umožňovalo Googlu mít lepší přehled nad uživateli v rámci svého ekosystému.

Screenshot (34) 955x710x

Zdroj: Google

Uživatelé budou mít možnost nejen toto propojení zrušit, ale také ponechat vzájemně mezi sebou propojené pouze určité služby. Týká se to služeb: Google vyhledávání, Youtube, Reklamních služeb, Google Play, Chrome, Nákupů Google a Google Map. Google však upozorňuje, že pokud uživatel zruší vzájemné propojené, dojde s tím k omezení funkčnosti služeb. Například rezervace uskutečnění skrze Google vyhledávání se nezobrazí v mapách Google, pokud bude propojení těchto dvou služeb zrušeno. Toto nařízení, které bude muset Google dodržovat, se týká uživatelů na uzemí EU, je ale možné, že tato možnost bude rozšířena i do dalších regionů.

Zdroje: androidauthority.com, support.google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat