Google má řešení pro zmizelé soubory z Google Disku aktualizováno

Google má řešení pro zmizelé soubory z Google Disku [aktualizováno]
2023-12-07T19:30:18+02:00
• 7. 12. 2023

Zdroj: tomshardware

Aktualizováno 7. 12.

Minulý měsíc se začal řešit problém se zmizelými soubory u některých uživatelů u služby Google Disk. Společnost poměrně rychle objevila příčinu. Za chybou stála špatná verze klienta pro Windows. Nyní je již k dispozici řešení u aktualizované verze klienta. Konkrétně je k dispozici ve verzi 85.0.13.0  a novější.

Pro obnovení zmizelých souborů je nutné kliknout na ikonu klienta u hodin ve Windows. Následně podržet Shift a kliknout na ozubené kolečko. Objeví se rozšířená nabídka, kde na vás má čekat položka pro obnovení souborů.

Původní článek 28. 11.

Za posledních několik dnů si někteří uživatelé všimli, že jim jen tak zmizely soubory z Google Disku, přičemž nedělali nic, co by vedlo k odstranění.

Kvůli stolní aplikaci

U některých uživatelů nejde jen o pár chybějících souborů. Jsou i případy, kdy z konkrétního účtu zmizela data za několik dnů, týdnů, měsíců a dokonce i let. Není zde ale nějaký jednoduchý vzorec a problémy jsou tak trochu nahodilé. Rozhodně v tom nejde vidět systém, aspoň na první pohled.

Google se již vyjádřil k této komplikaci a uvedl, že samotný problém s absencí souborů ve službě Google Disk u konkrétních účtů je spojen s aplikací pro počítače. Konkrétně mají tyto neduhy způsobovat verze 84.0.0.0 až 84.0.4.0. Google uvádí, že pokud patříte mezi malou skupinu uživatelů s tímto problémem, neměli byste nic dělat. Tedy nesnažte se odpojovat aplikaci, přesouvat soubory na počítači ve složce DriveFS (AppData\Local\Google\DriveFS) a případně spíš udělat zálohu této složky.

Zdroj: Google

V tuto chvíli bychom nepanikařili, pokud jde o problém ztráty dat. Google má zajisté dostatečné zálohy, takže případná obnova dat je zřejmě možná. V tuto chvíli ale potřebuje čas na lepší identifikaci problémů a také identifikaci postižených účtů.

Zdroje: 9to5google.com, engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat