Pokud máte iPhone 14 a novější, může vás trápit horší životnost baterie

Pokud máte iPhone 14 a novější, může vás trápit horší životnost baterie
2023-10-11T16:35:07+02:00
• 11. 10. 2023

iPhone 14 Plus; zdroj: Dotekománie

1

Pokud jste přešli na iPhone 14, nebo iPhone 15, budete muset počítat s tím, že baterie u těchto telefonu už nevydrží to, co baterie předchozích modelů. Podle dostupných informací se zdá, že Apple začal na některých svých telefonech šetřit.

Jsou baterie v nových iPhonech horší kvality?

Poté, co Apple vydal nové iPhony 14, si začalo mnoho majitelů stěžovat na to, že baterie již nevydrží tolik, jako u předchozích modelů. To následně potvrzuje informace i profil @RGCloud na Twitteru, který informuje, že společnost Apple pravděpodobně v řadě 14 a 15 začala používat levnější baterie. Pro srovnání baterie u iPhonů 13 se podle dostupných zpráv mohou pochlubit průměrným počtem 800 nabíjecích cyklů, kdežto iPhony 14 již vydrží údajně v průměru pouze 600 nabíjecích cyklů. Na začátku srpna údajně mnoho majitelů iPhonů 14 hlásilo, že jejich baterie ani ne po roce užívání telefonu degradovala na 88 % kapacity.

iFixit iPhone 14 2 3730x2798x

Bohužel zprávy, které zveřejnil twitterový účet RGCloud, nelze prokazatelně potvrdit, a proto nemusí být informace o používání levnějších baterií zcela pravdivá. Druhý důvod, který se nabízí, může být i skutečnost, že displeje iPhonů 14 nabízejí mnohem vyšší jas, než iPhony 13, a to se samozřejmě může podepsat na vyšší spotřebě energie a horší životnosti baterie. Společnost Apple vedle toho v oficiálním stanovisku uvádí, že baterie jsou navrženy tak, aby si zachovaly 80 % své kapacity i po 500 kompletních nabíjecích cyklech. Rovněž také nabízí pro uživatele s AppleCare+ programem bezplatnou výměnu baterie v případě, že by jejich baterie degradovala na méně než 80 % během první roku používání.

Zdroj: androidheadlines.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Jaroslav Hronek

12. 10. 2023, 10:46

Co taky čekat od podvodníků z Apple

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat