Gmail dostává lepší ochranu, přináší větší bezpečí a méně spamu

Gmail dostává lepší ochranu, přináší větší bezpečí a méně spamu
2023-10-05T19:35:40+02:00
• 5. 10. 2023

Zdroj: Dotekomanie.cz

Google na svém blogu informuje o plánovaných krocích, které připravuje zavést od roku 2024. Tyto kroky by měly vést k ještě lepší ochraně majitelů gmailových účtů a k vyšší ochraně proti spamu.

Google vylepšuje bezpečnost služby Gmail

Jak Google uvádí, nová pravidla budou platit pro odesílatele, kteří rozesílají více než 5 000 emailů na adresy Gmailu za jeden den. Google uvádí, že od minulého roku začal požadovat, aby odesílatelé používali nějakou formu ověřování, díky čemuž se podařilo snížit počet neověřených emailů zredukovat o 75 %. To mělo dále pozitivní efekt na to, že uživatelé dostávali méně nevyžádaných zpráv a zvýšila se přesnost při blokování vysokého počtu zpráv se škodlivým obsahem.

Gmail

Zdroj: AndroidCentral ()

Nové, požadavky na odesílatele hromadných zpráv, které chce Google uplatňovat od roku 2024, obsahují:

  • Uživatelé by měli mít možnost ověřit odesílatele zprávy, tedy že se jedná o zprávu ze zdroje, který je spolehlivý a je možné ho ověřit.
  • Odesílatelé musí zajistit, aby se uživatelé mohli jednoduše odhlásit z odběru takových zpráv. Odběr by mělo být možné zrušit na jedno kliknutí přes viditelné tlačítko přímo ve zprávě. Žádost od odhlášení z odběru musí odesílatel vyřídit do dvou dnů.
  • Google bude vyžadovat nastavení prahové hodnoty, kterou budou muset odesílatelé dodržovat. To by mělo zajistit další snížení počtu nevyžádaných zpráv.

Google dále uvádí, že dodržování této „hygieny“ by mělo zajistit lepší uživatelskou zkušenost s jeho emailovou službou, která již nyní zajišťuje vysokou míru bezpečí. Google by měl tyto podmínky vyžadovat od února roku 2024, to znamená, že kdo tato pravidlo od tohoto termínu nebude splňovat, může se vystavit možným právním postihům.

Zdroj: blog.google

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat