Garmin uvádí kolekci prémiových chytrých hodinek Marq Carbon

Garmin uvádí kolekci prémiových chytrých hodinek Marq Carbon
2023-10-18T16:30:14+02:00
• 18. 10. 2023

Zdroj: Gizmochina

Společnost Garmin není potřeba představovat, jedná se o amerického výrobce světoznámých kvalitních chytrých hodinek. Vedle chytrých outdoorových hodinek nabízí i řady luxusních a prémiových modelů, jakými jsou například hodinky Marq, které jsou mezi námi již ve své 2. generaci.

Prémiové hodinky Garmin Marq Carbon

Nyní společnost Garmin tuto prémiovou řadu rozšiřuje o kolekci Marq Carbon. Tato kolekce se skládá ze tří modelů: Marq Athlete, Marq Commander a Marq Golfer a všechny mají jedno společné a tím je tělo vyrobené z tavených uhlíkových vláken. Materiál vyráběný touto technologií vykazuje vysokou odolnost a je podle Garminu až o 62 % lehčí, než je titan, a zároveň nabízí vyšší odolnost proti oděru. Pouzdro hodinek je se skládá ze 130 vrstev uhlíkových vláken, která se při výrobě otáčejí, čímž si pouzdro zachová pevnost v tahu. Materiál je dále v rámci časově náročného procesu opracováván pomocí diamantové frézy čímž vzniká díl velice lehký opatřený jedinečným spirálovitým vzorem, který prostupuje celým materiálem.

Garmin Marq Carbon Collection 1200x628x

Zdroj: Gizmochina

U hodinek Garmin Marq Carbon jsou střední část a rámeček vyrobeny z tavených uhlíkových vláken a tlačítka, vnější rámeček a zadní strana jsou vyrobeny z titanu třídy 5 s povrchovou úpravou. DLC. Až na prémiový materiál jinak hodinky Marq Carbon sdílejí stejné specifikace s řadou Marq 2. Tedy průměr pouzdra 46 mm, 1,2 palcový AMOLED displej s rozlišením 390 x 390 pixelů. Marq Carbon vydrží až 6 dní v režimu chytrých hodinek a až 21 dní se zapnutým úsporným režimem. Každá model řady Marq Carbon ale přeci jen nabízí specifické funkce dané pouze pro konkrétní model. Marq Athlete jsou vybaveny snímačem srdečního tepu HRM-Pro Plus, Marq Golfer obsahují tři snímače Approach CT10 pro sledování práce s golfovými holemi a Marq Commander jsou dodávány se dvěma řemínky: jedním z černého tkaného nylonu s vřesovým vzorem a druhým z černé silikonové gumy.

Cena hodinek Garmin Marq Carbon začíná na 2 950 dolarů (cca  69 tisíc korun) za model Athlete. Verze Golfer pak pokračuje s cenovkou 3 100 dolarů (cca 72,5 tisíc korun) a končí modelem Commander s cenovkou 3 200 dolarů (cca 75 tisíc korun). Všechny modely lze aktuálně zakoupit na stránkách společnosti Garmin.

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat