Counterpoint přibližuje nejprodávanější telefony za 2. kvartál

Counterpoint přibližuje nejprodávanější telefony za 2. kvartál
2023-10-16T15:00:12+02:00
• 16. 10. 2023

Zdroj: Counterpoint Research

Analytická společnost Counterpoint Research s menším zpožděním zveřejňuje statistiku, která odhaluje celkem 10 nejprodávanějších telefonů za 2. čtvrtletí letošního roku v celosvětovém měřítku. Už v samotném úvodu můžeme prozradit, že žádný producent příliš nevybočuje ze zajetých kolejí. Zároveň kdo pravidelně sleduje tato čísla, tak nejspíš nebude ani nijak výrazně překvapen.

Jízda dvou králů

Nejen první místo v aktuálním žebříčku patří kalifornskému gigantu Apple, který oproti stejnému období vloni tentokrát zabral rovnou čtyři pozice na špici. První příčka patří základnímu modelu iPhone 14 a zasadily se o to prodeje především v Evropě a Severní Americe. Následuje varianta 14 Pro Max, zatímco provedení 14 Pro patří třetí bronzová medaile.

Q2 2023 2012x1098x

Zdroj: Counterpoint Research

Za úspěchem verze Pro údajně stojí prodeje rovněž v Evropě a následně i v Asii. Na čtvrté místo se odsunul iPhone 13, jemuž mimochodem patřila první pozice v prvních třech čtvrtletí předchozího roku. Jihokorejský Samsung dokázal z tabulky vystrnadit všechny ostatní výrobce. Masivní nárůst zaznamenává série Galaxy A, kterou nejčastěji kupovali uživatelé v Asii a Latinské Americe.

Nakonec ještě z prémiové řady se nejvýše v žebříčku dostal model Galaxy S23 Ultra, kterému zákazníci propadali hlavně v západní Evropě a Severní Americe.

Q2 2022 2016x1094x

Zdroj: Counterpoint Research

Zdroje: counterpointresearch.com, phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat