Apple aktualizuje iPhony ještě před tím, než je rozbalíte

Apple aktualizuje iPhony ještě před tím, než je rozbalíte
2023-10-16T16:35:57+02:00
• 16. 10. 2023

Zdroj: Mobil pohotovost

Právě v nejnovějším dílu našeho podcastu jsme se zaobírali aktualizacemi operační systémů u smartphonů. Apple v tomto směru chce jít trochu dál a aktualizovat iPhony ještě před tím, než je rozbalíte. To se bude hodit zejména v situaci, kdy si takové zařízení zakoupíte několik měsíců po představení.

Podcast – Aktualizace Android vs. iOS

Speciální technologie

Mark Gurman informuje, že Apple má připravovat speciální technologii, pomocí které aktualizují iPhony přímo v balení bez nutnosti rozbalení nebo jakékoliv manipulace. Dle jeho slov se má novinka připravovat na konec tohoto roku. Údajně se jedná o speciální podložku, možná ve tvaru bezdrátové nabíjecí stanice.

Právě tato podložka zajistí spojení s iPhonem. Prvně se mobil zapne, provede se aktualizace systému a následně se iPhone opět vypne. to vše bez nutnosti registrace, nastavování a dalších věcí spojené s prvním nastartováním iPhonu. Vše bude řešeno kompletně bezdrátově. Dle dostupných informací se má tato technologie prvně objevit v obchodech v USA. Následně asi dojde na rozšíření.

1200 675 iPhone 14 iPhone 14 Plus 1200x675x

Zdroj: Apple

Zatím ale nevíme, jestli tyto speciální podložky bude dodávat i oficiálním prodejcům iPhonů. Něco podobného zatím nepoužívá žádný výrobce ani prodejce. Díky takové novince nebudete muset prvně nechat aktualizovat iPhone po zapnutí. Jde ale o poměrně drobnou záležitost, ale na druhou stranu zákazníci bude moci hned používat iPhone po nastavení. Takže si ani nevšimnou, že došlo aktualizaci ještě v balení.

Je zde ale také otázka bezpečnosti. Apple si asi bude hodně hlídat tuto technologii. Už jen představa, že by někdo mohl hacknout takové podložky a nechat takto upravit iPhony bez rozbalení.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat