Google na poslední chvíli odebral několik funkcí z Pixelů 8

Google na poslední chvíli odebral několik funkcí z Pixelů 8
2023-10-16T18:00:00+02:00
• 16. 10. 2023

Zdroj: Dotekomanie.cz

Většinou se před představením nějakého zařízení dozvíme všechny podstatné informace skrze úniky a také i díky pátrání ve zdrojových kódech aplikací. Tentokrát se dozvídáme o několika funkcích, které byly na poslední chvíli znepřístupněny u nových smartphonů Pixel 8 a Pixel 8 Pro.

Nedostupné ale přítomné

Mishaal Rahman dost často pátrá ve zdrojových kódech Androidu a mnohdy se dozvíme díky jeho práci o funkcích, které se teprve připravují v Androidu. Tentokrát se ale podíval na softwarovou výbavu nových Pixelů, přičemž odhalil, že několik částí bylo na poslední chvíli deaktivováno. Například Google znepřístupnil funkci DisplayPort Alternate Mode, tedy možnost připojit přes USB C konektor externí displej.

Vše je v podstatě připraveno, i hardware by takovou možnost zvládl, ale softwarově je zamknutá. Teoreticky by šlo aktivovat DisplayPort Alternate Mode s root právy. Mishaal spekuluje, že se Google rozhodl pro zablokování zejména z důvodu nepřipravenosti desktopového režimu. Odhaduje, že se funkce objeví až s další verzí systému. Jestli pak tuto funkci aktivuje na stávajících mobilech, nebo bude dostupná až u Pixelů 9, nevíme.

8K video recording 2 1536w 647hjpg 1536x647x

Zdroj: androidauthority

Další věc, co byla deaktivována, je možnost natáčení videí v 8K rozlišení s 30 snímky za sekundu. Hardware je připraven, ale asi jsou zde komplikace po softwarové stránce. Dle komentářů ve zdrojových kódech budou vývojáři používat současné Pixely pro vývoj 8K natáčení, ale asi se dočkáme až s příchodem další generace.

Podobný scénář se také odehrál u zpomalených videí, konkrétně v rozlišení 720p s rychlostí 480 snímků za sekundu. Z nějakého důvodu zablokoval tuto funkci. Zde to spíše ale vypadá na rozhodnutí, že není potřeba taková možnost natáčení videí. Je zde samozřejmě možnost, že se později dočkáme některých možností, ale moc tomu nevěříme.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat