Dodávky nositelných elektronických zařízení ve 2Q/2023 zaznamenaly po stagnaci opětovný růst

Dodávky nositelných elektronických zařízení ve 2Q/2023 zaznamenaly po stagnaci opětovný růst
2023-09-23T11:35:56+02:00
• 23. 9. 2023

Zdroj: Apple

Globální dodávky chytrých nositelných zařízení po dvou čtvrtletích poklesu zaznamenávají opětovný růst. Informuje o tom web IDC, který pravidelně poskytuje informace a analýzy o globálním trhu.

Nositelná zařízení zaznamenala meziroční růst

Celosvětové dodávky, podle analýzy, ve druhé čtvrtletí letošního roku zaznamenaly meziročně růst o 8,5 %. Dodávky chytré nositelné elektroniky dosáhly na počet 116,3 milionů prodaných kusů. Tento růst byl způsoben poklesem průměrné prodejní ceny, který byl způsoben nárůstem konkurence a také snahou maloobchodníků zbavit se nadbytečných skladových zásob.

Zatímco sledování kondice, jako jsou ušlé kroky a uběhnutá vzdálenost, zaujímalo spíše mainstreamová část zákazníků, mnoho spotřebitelů nyní požaduje komplexnější přístup ke sledování zdraví, což otevírá cestu funkcím, jako je sledování spánku, měření regenerace, skóre připravenosti a sledování úrovně stresu. Právě zde si dokázaly vybojovat příležitost menší značky, jako jsou Oura, Whoop a Withings, ačkoli tuto oblast pozorně sleduje mnoho značek zvučných jmen a některé společnosti by měly v nadcházejících měsících uvést své nové produkty na trh,“ komentuje tento jev manažer výzkumu v oblasti mobility a sledování spotřebitelských produktů v IDC – Jitesh Ubrani.

Galaxy Watch6 16 6000x3368x

Galaxy Watch6 Classic; zdroj: Dotekománie

Předpověď pro letošní rok dle IDC počítám s tím, že by v letošním roce mělo být dodáno 520 milionů nositelné elektroniky, což je o 5,6 % více, než za loňský rok. Pokud bychom udělal rozpad na kategorie, pak 62 % z toho počtu představuje audio zařízení, jako jsou bezdrátová sluchátka, 32 % pak představují chytré hodinky a 6 % zbytek, jako jsou například chytré prsteny a další.

Největší růst (11,3 %) zaznamenávají chytré hodinky, například chytré náušnice zaznamenaly růst o 4,5 % a naopak chytré náramky zaznamenaly pokles o 8,8 %. Mezi pěti nejúspěšnějšími značkami v oblasti chytrých zařízení dominují Apple, Xiaomi, Huawei, Samsung a Imagine Marketing. Na vrcholu těchto pěti značek se pak bezkonkurenčně umístila společnost Apple.

Zdroj: neowin.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat