Twitter se mění v X – tweety jsou minulostí aktualizováno

Twitter se mění v X – tweety jsou minulostí [aktualizováno]
2023-07-29T11:30:33+02:00
• 29. 7. 2023

Fotka od Souvik Banerjee z Unsplash

Aktualizováno 29. 7.

Bylo jen otázkou času, než se nové logo dostane do aplikací. Již nyní má například Android verze nové logo, a to všude v aplikaci. Ještě někteří mohou mít název aplikace původní, ale i ten se mění na X.

Screenshot 20230727 001252 1080x1021x Screenshot 20230727 001305 1080x2340x Screenshot 20230727 001311 1080x2340x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Aby toho nebylo málo, došlo k přejmenování názvu příspěvků. Původně popisek u tlačítka uváděl Tweet, nyní má anglické označení Post. V češtině je napsáno Publikovat. Původní značka tedy pomalu a jistě končí a zřejmě se brzy dočkáme změny webové adresy jen na x.com. V tuto chvíli stále přesměrovává na twitter.com.

Screenshot 20230729 103834 1080x987x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Aktualizováno 26. 7.

Změna loga sice proběhla, ale již nyní zde máme další variantu, tedy po té grafické stránce. Očekáváme ještě další drobné změny, než bude Elon Musk spokojen. Spekuluje se ale o soudních sporech kolem samotné značky, ale to se může vést roky a výsledek je nejistý. Mezitím se pokračuje v úpravách. Například webová stránka x.com nově směřuje na twitter.com. Také Původní Twitter účet má nový nick, tedy @x. Zde byl ale problém, že uživatelské jméno vlastnil někdo jiný, ale asi se vše vyřešilo ku prospěchu obou stran. Postupně se mění i další firemní účty. Například @TwitterAPI se nově rozděluje na @Support, @Xdevelopers a @API. Účet věnovaný předplatnému má nové označení @XBlue.

twitter logo before after 750x500x

Vlevo původní, vpravo nová verze; Zdroj: The Verge

Aktualizováno 24. 7.

Uběhl sotva jeden den od oznámení změny loga a nyní je již ve webové verzi. Dá se tedy čekat, že další aktualizace aplikací pro mobily bude obnášet tuto změnu.

Screenshot (1) 641x290x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Původní článek 23. 7.

Twitter se postupně mění pod novým vedením a chystají se nejrůznější novinky. Některé jsou již zaváděny, na jiné si musíme počkat. Například nedávno došlo na oznámení, že největší tvůrci, respektive ti, co splní podmínky, dostanou možnost získávat za svou aktivitu finanční ohodnocení. Sem tam se objeví nová funkce, omezení, rozšíření, ale asi nás čeká největší změna.

Nově jako X?

Elon Musk uvedl na svém Twitter účtu, že se brzy rozloučí se všemi ptáky, a to v rámci celé značky. Zde jde zejména o logo jako takové. V dohledné době tak bude původní ptáček odebrán a nahrazen něčím novým. Samozřejmě se začalo spekulovat, co má nahradit legendární logo.

Screenshot 743x212x

Zdroj: Elon Musk

Sice nebylo oznámeno, kdy se přesně změna odehraje, ani co bude použito jako nové logo, ale záhy Elon Musk zveřejnil video, kde problikává písmeno X. Nic víc k tomu ale nedodal.

ezgif 4 d2ac13fb0d 480x270x

Zdroj: Elon Musk

Není to tak dávno, co došlo ke změně ve strukturách, respektive Twitter spadá pod X Holdings Corp, což je firma, kterou založil právě Musk. Zřejmě se tak jedná o součást dlouhodobějšího plánu, jehož cílem je vytvoření platformy X, která nebude znamenat jen sociální síť, ale i další možnosti, služby a produkty. Součástí mají být i finanční produkty.

Je samozřejmě otázkou, jestli dojde jen na změnu grafiky, nebo se nového názvu dočká i samotná sociální síť.

Zdroje: phonearena.com, theverge.com, techcrunch.com, 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat