Android vás upozorní na neznámý sledovač (tracker)

Android vás upozorní na neznámý sledovač (tracker)
2023-07-27T19:30:36+02:00
• 27. 7. 2023

Fotka od Đức Trịnh z Unsplash

S rozmachem malých sledovačů, tzv. trackerů, se objevily nové problémy. Už existuje několik případů, kdy byla tato malá zařízení zneužita pro sledování lidí a majetku. Apple u svých produktů začal tento problém řešit skrze upozornění na neznámý sledovač, pakliže byl v blízkosti uživatele. Dokonce vydal i aplikaci pro Android, ale nějak moc se nerozšířila. Naštěstí jsme se dočkali spolupráce mnoha společností, kam spadají i takové jako Google a Apple. Cílem byl standard pro odhalování takových sledovačů. Dnes zde máme komplexní řešení pro Android.

Ochrana přímo v Androidu

Google dnes vydal novinku, která upozorní v Androidu na neznámý sledovač. Nejenže upozorní, že je poblíž vás takové zařízení, ale také ukáže, jak dlouho je s vámi a kde bylo poprvé zaznamenáno. K dispozici je i manuální skenování, pokud se chcete ujistit, že vás nikdo nesleduje.

Nejde zde jen o upozornění a dodatečné informace o historii. Toto řešení pro Android také disponuje informacemi, co má takový uživatel dělat, jak případně deaktivovat konkrétní sledovač a také se nabízí kontakty pro pomoc s řešením problému.

GoogleInk Trackers UnknownTrackewidth 1000format webp 1000x500x GoogleInk Trackers Trackerdetectwidth 1000format webp 1000x500x

Zdroj: Google

Google novinku zavede do všech Androidů s minimální verzí 6.0 skrze aktualizaci Google Play Služeb. Rozšiřování bude trvat pár týdnů. Kompletní nastavení najdete v sekci Bezpečnost a stav nouze.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat