Nubia N5 je cenově dostupný telefon z dílny ZTE

Nubia N5 je cenově dostupný telefon z dílny ZTE
2023-06-01T11:46:27+02:00
• 1. 6. 2023

Zdroj: Gizmochina

Společnost ZTE jde tentokrát naproti nenáročným uživatelům a pro ně si nachystala nový základní model v rámci značky Nubia. Ten ovšem nebyl ochuzen ani o podporu sítí 5. generace. Novinka míří na trh pod názvem Nubia N5, přičemž vybírat půjde ze dvou variant paměti. Navíc výrobce vymyslel neobvyklé zpracování zadní části, díky kterému telefon vynikne oproti obdobným konkurentům.

Neobyčejný, ale jednoduchý

Nubia N5 získala 6,517palcový IPS LCD panel s HD+ rozlišením a obnovovací frekvencí do výše 90 Hz. Tradiční „Waterdrop“ výřez obsadila 13megapixelová selfie kamerka. Hardwarová stránka je postavena na čipové sadě Unisoc T770, kterou doprovází 4GB RAM se 128GB úložištěm. Náročnější mohou dokonce vybrat 6GB RAM, ale již bez většího úložiště pro vlastní data.

Nubia N5 1 1200x675x

Zdroj: Gizmochina

Zadní ostrůvek pro fotoaparáty má neobvyklý tvar osmiúhelníku, do něhož byl nasazen pouze 50megapixelový objektiv fotoaparátu a jediný LED blesk. Uvnitř nasazený operační systém Android 13 byl ještě překrytý vlastním rozhraním MyOS 13. Jedinou kaňkou na kráse může být chybějící snímač otisků prstů, který částečně supluje funkce odemykání obličejem.

Výdrž udává 5 000mAh článek baterie podporující jen 10W nabíjení. Mezi ostatní prvky výbavy lze zařadit USB-C port, 3,5mm audio jack a funkci dual-SIM. Do obchodů přijde jedna barevná verze (Crystal Black) za cenu cca 4 683 Kč. Vyšší verze bude stát zhruba 5 308 Kč.

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat