watchOS 10 láká turisty a cyklisty, k dispozici jsou topografické mapy

watchOS 10 láká turisty a cyklisty, k dispozici jsou topografické mapy
2023-06-07T08:00:13+02:00
• 7. 6. 2023

watchOS 10; Zdroj: Apple

Apple na své vývojářské konferenci představil nejnovější verze operačních systémů pro své produkty, mezi kterými nechyběl watchOS 10. Tedy systém určený pro chytré hodinky. Hned na začátek můžeme uvést, že tato verze se později dostane ve stabilní verzi na modely Apple Watch Series 4, Apple Watch Series 5, Apple Watch SE, Apple Watch Series 6, Apple Watch Series 7, Apple Watch Series 8 a Apple Watch Ultra.

iPadOS 17 představen, myslelo se na přizpůsobení i produktivitu

watchOS 10

Apple se chlubil poměrně hodině samotným systémem, ale nečekejte nějaké dramatické změny. Spíše zapracoval na vyladění aplikací a systému, přičemž cílem bylo zřejmě využít maximum z toho, co se aktuálně nabízí. Apple například zmiňuje lepší využití celého displeje, zejména v samotných rozích. Nabídne se vám tak více informací na samotných cifernících.

Apple WWDC23 watchOS 10 5up 230605 3840x2160x

Zdroj: Apple

Nejde ale jen o ciferníky, i aplikace prošly aktualizací, takže mohou zobrazit více dat. Jednou z větších novinek je Smart Stack, tedy takový systém kartotéky, v kterém můžete procházet widgety. K aktivaci stačí otočit korunkou. Co se týče druhého tlačítka, tak z jakékoliv aplikace po jeho stisknutí se dostanete do kontrolního centra.

ezgif 1 326b9ae00f 316x384x

Apple nesměl zapomenou na nové ciferníky, tentokrát jsou na nich Snoopy a Woodstock. Případně se nabízí Palette, tedy ciferník zaměřený na barvy. Naštěstí to není jen ob vzhledu a na své si přijdou cyklisti, kteří mají na hodinkách nové metriky. Mezi ně patří Power Zones. Ten s využitím dat z hodinek ukazuje například, kolik vám zbývá v podstatě energie při aktuálním výkonu. Cyklisti ale mohou trénink nově i na spárovaném iPhonu.

V oblasti turistiky se nabízí nový pohled v aplikaci Kompas. Nově je zobrazení také v 3D, takže můžete vidět převýšení. Také zde například uvidíte, kde a kdy jste byli naposled připojení k mobilní síti. Jde odeslat i nouzový signál, případně se zobrazují zajímavé turistické tipy. K dispozici jsou i souhrnné informace o stezce. S tím také souvisí nové topografické mapy, kde se vám například zobrazuje čas výšlapu s připočítaným převýšením. Apple přidal i další funkce na vylepšení duševního zdraví a podobně.

Apple WWDC23 watchOS 10 Maps topography 230605 3840x3840x Apple WWDC23 watchOS 10 Compass saved waypoints Campsite Cellular Emergency 230605 3840x3840x

Zdroj: Apple

Samozřejmě jsou zde podporovány funkce uvedené u iOS 17, jako je například NameDrop, tedy možnost sdílení kontaktu z iPhonu do hodinek, případně naopak.

Apple představil iOS 17, funkce StandBy se vám bude líbit

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat