Mapy od Applu konečně dostanou offline režim

Mapy od Applu konečně dostanou offline režim
2023-06-08T21:30:20+02:00
• 9. 6. 2023

Zdroj: Dotekomanie.cz

Apple naservíroval na konferenci WVDC opravdu pořádnou porci novinek. Pokud čtete náš web, jistě jste v obraze. Očekávanou novinkou je bezesporu nový operační systém iOS 17, která přinese mnoho nových funkcí a aktualizací.

Mapy od Applu konečně i offline

Jednou z novinek, která s příchodem nového systému dorazí, je offline navigace v aplikaci Mapy. Tato funkce je již dlouho požadována ze strany uživatelů a nyní se konečně dočkají. Mapy nabídnou možnost stáhnout si oblasti, kterými bude uživatel projíždět. To se bude hodit jako pojistka v případě, že budeme projíždět oblasti se špatným signálem, nebo pro případ, že bychom chtěli šetřit mobilní data, například v zahraničí.

Apple WWDC23 iOS17 Maps offline 1440x2016x

Zdroj: The Verge

Je samozřejmě potřeba počítat, že v rámci offline navigace se zobrazí mapy včetně informací pouze pro ty oblasti, které si stáhneme do zařízení. Jak jsme již zmiňovali, po offline navigaci uživatelé už hodně dlouho volali. Tuto možnost již dlouho nabízí například konkurenční Google ve svých Mapách. Předpokládáme, že offline mapové podklady budou dostupné ze začátku prozatím pouze v USA. Kdy se možnost stažení map pro offline použití dostane i k nám, zatím není jasné.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat