Apple Music v rámci iOS 17 dostává tři významné novinky

Apple Music v rámci iOS 17 dostává tři významné novinky
2023-06-08T19:30:54+02:00
• 8. 6. 2023

Zdroj: AndroidHeadlines

iOS 17 přináší také významné novinky pro Apple Music. Uživatelé se mohou těšit na Crossfade, Collaborative Playlists a nový hudební přehrávač. Pokud si chcete novinky vyzkoušet už nyní, můžete si stáhnout developerskou beta verzi, případně počkejte pár týdnů na první veřejnou betu.

Apple Music se třemi novinkami

Začněme s funkcí Crossfade. Ta umožňuje rychlé přecházení mezi skladbami. Namísto abruptního přerušení jedné skladby a následného okamžitého startu další skladby, dojde k plynulému přechodu. V principu jde o velmi jednoduchou funkci a je zarážející, že ji Apple zařadil do portfolia až nyní.

Další funkcí jsou Collaborative Playlists. Tato funkce je u konkurenčních streamovacích služeb dostupná už nějakou dobu, v principu uživatelům a jejich přátelům umožňuje společně vytvářet seznamy skladeb. Ideální scénář použití je třeba společný roadtip, kdy každý uživatel do společného playlistu přidá svou oblíbenou skladbu, kterou si chce poslechnout. Funkce ale bude dostupná až později v tomto roce, nejspíše jako součást verze iOS 17.1.

Apple Music

Zdroj: AndroidHeadlines

iOS 17 pak přináší i nový hudební přehrávač, který působí z mého pohledu elegantně. Alba jsou plynule začleněna do spodní části hudebního přehrávače, kde se nachází ovládací prvky. Tento design přehrávače působí moderněji než původní uspořádání, kdy byl přehrávač zobrazen jako rámeček uprostřed obrazovky. Při prohlížení seznamů skladeb a obrazovek alb se nový design přehrávače plynule sladí s okolním obsahem. Celkově působí mnohem příjemněji a vkusněji.

Zdroj: androidheadlines.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat