Mapy.cz upozorňují nově na rizikové úseky

Mapy.cz upozorňují nově na rizikové úseky
2023-06-08T16:30:13+02:00
• 8. 6. 2023

Zdroj: Mapy.cz

Mezinárodní firmy dominují v mnoha oblastech služeb na internetu, ale v český trh je trochu specifičtější. Samozřejmě myslíme českou mapovou službu Mapy.cz od Seznam.cz. Postupně v některých ohledech dohání například Google Mapy, ale nyní přichází s novinkou, o které společnost tvrdí, že ji nabízí jako první u nás.

Rizikové úseky

Pakliže používáte Mapy.cz přímo k navigování po české zemi, tak vás nově může překvapit nová informace. Konkrétně se aplikace snaží varovat před nebezpečnými úseky.

„Ročně na českých silnicích umírají stovky lidí a vznikají škody za desítky miliard korun. Stav českých silnic není ideální, proto jsem velmi rád, že vedle našeho úsilí o nápravu konkrétních rizikových míst můžeme nabídnout jednoduchý nástroj i motoristům, který jim pomůže předcházet potenciálně nebezpečným situacím na silnici,“ uvádí Jan Matoušek, výkonný ředitel České kanceláře pojistitelů, která přispěla ke vzniku Portálu nehod.

Jak je vidět na obrázku níže, aplikace vám zobrazí, že za jakou vzdálenost bude úsek častých dopravních nehod. Takto chce řidiče upozornit a hlavně, aby si dali větší pozor. Samozřejmě je vhodnější přizpůsobit samotnou jízdu. Novinka je dostupná v aplikacích pro mobily i ve webové verzi, kde stačí zadat do vyhledávacího pole „Úseky častých dopravních nehod“.

01 nahled pro vychytavku rizikove useky 800x453 00000 800x453x

Zdroj: Mapy.cz

V tuto chvíli je v databázi více než 750 míst častých dopravních nehod. Funkce nemá být jen pro samotné řidiče, ale také pro státní správu a samosprávu, aby bylo nalezeno nějaké řešení. Rozhodně se jedná o užitečnou funkci, kterou by mohly přebrat i jiné služby.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat