Google omezí aplikace zaměřené na půjčování peněz

Google omezí aplikace zaměřené na půjčování peněz
2023-04-09T18:00:23+02:00
• 9. 4. 2023

Zdroj: iDnes

Google bude brzy omezovat přístup aplikací na půjčování peněz k fotografiím a kontaktům uživatelů na Androidu. Tento krok má chránit soukromí uživatelů a zabránit možnému zneužití citlivých informací. Google také zavede nová pravidla pro získávání přístupu k dalším údajům, jako jsou data o financích. Cílem těchto kroků je zlepšit ochranu soukromí uživatelů a zvýšit důvěru v digitální ekosystém.

Google plánuje brzy omezit přístup aplikací na půjčování peněz k fotografiím a kontaktům uživatelů. Toto opatření by mělo pomoci chránit soukromí uživatelů a zabránit možnému zneužití citlivých informací.

Podle zdrojů z Googlu se některé půjčovací aplikace (aplikace, skrze které si můžete půjčit peníze) dostaly do kritiky za to, že bez vědomí uživatelů sbírají citlivé osobní údaje, jako jsou fotografie a kontakty. Tyto informace by pak mohly být zneužity pro škodlivé účely, jako je například podvod.

Google

Zdroj: engadget

Proto Google plánuje v průběhu několika týdnů omezit přístup půjčovacích aplikací k fotografiím a kontaktům uživatelů na zařízeních se systémem Android. Tyto aplikace budou muset také dodržovat nová pravidla pro získávání přístupu k dalším údajům, jako jsou data o financích.

Tento krok je součástí snahy Googlu o zlepšení ochrany soukromí uživatelů a zajištění toho, aby aplikace dodržovaly přísnější pravidla pro získávání a používání osobních údajů. Tento krok by měl pomoci chránit uživatele a zlepšit důvěru v digitální ekosystém.

I když omezení přístupu půjčovacích aplikací k citlivým osobním údajům uživatelů je krokem správným směrem, je důležité si uvědomit, že soukromí uživatelů může být ohroženo i v jiných oblastech digitálního světa. Proto je důležité pečlivě zvažovat, jaké aplikace stahujeme a jaké informace s nimi sdílíme.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat