Google Meet získává podporu pro Full HD

Google Meet získává podporu pro Full HD
2023-04-27T13:43:48+02:00
• 27. 4. 2023

Zdroj: Google

Google se snaží starat o svou službu Meet, která je určena pro videokonference. Je primárně zacílena spíše na byznys zákazníky, ale mohou ji využívat i běžní uživatelé s Google účtem. Nedávno jsme vás informovali o  možnosti vypnutí videa u některých členů. Tentokrát se Google pochlubil spíše opačnou vychytávkou.

Meet a vyšší rozlišení

Asi byste si řekli, že v dnešní době podobné služby používají i vyšší rozlišení, například 4K, ale opak je pravdou. U videokonferencí se spíše používá HD rozlišení, jelikož to dokáže šetřit nejen data. Navíc většina notebooků sotva zvládá Full HD v nějaké dobré kvalitě. To se ale pomalinku mění a Google na to reaguje.

Přidává přímo možnost uskutečňovat hovory ve Full HD rozlišení. Samotná funkce ale není aktivní nativně, musí si ji uživatel zapnout při probíhajícím hovoru. Google dodává, že je potřeba mít nejen webkameru s Full HD rozlišením, ale také musí mít notebook nebo počítač dostatečný výkon. Navíc vyšší rozlišení je možné zapnout jen pro videohovoru mezi dvěma účastníky, nikoliv ve skupině, aspoň zatím.

unnamed 640x391x

Zdroj: Google

Jsou zde ale další omezení. Full HD je dostupní jen pro majitele účtů typu Google Workspace Business Standard, Business Plus, Enterprise Starter, Enterprise Standard, Enterprise Plus, Teaching and Learning Upgrade, Education Plus, Enterprise Essentials a Frontline. Novinka je také dostupná pro předplatitele Google One, kteří používají aspoň 2TB variantu. Ostatní nemají Full HD dostupné, ale to se asi bude postupně měnit.

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat