iMessage a další funkce pro iOS přicházejí globálně na počítače s Windows 11

iMessage a další funkce pro iOS přicházejí globálně na počítače s Windows 11
2023-04-27T15:00:35+02:00
• 27. 4. 2023

Zdroj: Windows Blog

Společnost Microsoft oficiálně oznámila ve své aplikaci Phone Link globální podporu iOS na počítačích s Windows 11. Pro uživatele iPhonů to znamená, že budou moci v prostředí Windows uskutečňovat telefonní hovory, odesílat a přijímat právy prostřednictvím služby iMessage a další.

Podpora iOS ve Windows 11 nyní globálně

Microsoft oznámil, že začíná globálně podporovat iOS ve své aplikaci Phone Link na celkem 85 trzích ve 39 jazycích. Uživatelé iPhonů tak získávají užitečné funkce skrze které budou moci obsluhovat své zařízení přímo z prostředí Windows. Kromě již zmíněných hovorů a SMS získávají přístup ke kontaktům, nebo oznámením z telefonu. Majitelé iPhonů tak získávají užitečný nástroj, který jim umožní přístup ke všemu potřebnému i tehdy, když budou na schůzce, nebo budou mít telefon v nabíječce a přitom budou potřebovat vyřídit hovor, nebo si přečíst zprávu.

Phone Link Start Up V2 1 1920x1280x

Zdroj: Windows Blog

Pro spárování telefonu s aplikací Phone Link je potřeba projít procesem nastavení, který spáruje telefon přes Bluetooth. Je nutné naskenovat zobrazený QR kód v aplikaci a také udělit oprávnění nutná pro povolení synchronizace obsahu z telefonu do aplikace. Po dokončení procesu spárování aplikace Phone Link umožní základní podporu pro správu iPhonu, nicméně možnosti budou omezené. Nebude například možné odpovídat na skupinové zprávy, nebo přes zprávy odesílat multimédia. Samotná oznámení z telefonu pak budou doručována skrze oznámení Windows. Pokud si budete chtít svůj iPhone propojit s aplikací Phone Link, budete k tomu potřebovat iOS 14 a vyšší, operační systém Windows 11 a připojení Bluetooth. Podpora je v současní době omezena pouze na iPhony, iPad a další Apple zařízení propojit nelze.

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat