Apple AirPods by v budoucnu mohly být vybaveny integrovaným displejem

Apple AirPods by v budoucnu mohly být vybaveny integrovaným displejem
2023-04-05T18:00:55+02:00
• 5. 4. 2023

Zdroj: Apple

Apple podal u amerického patentového úřadu patent, který deklaruje to, že by v budoucích sluchátkách AirPods, resp. v jejich pouzdře mohl být implementován dotykový displej.

AirPods by mohl dostat dotykový displej

Patent nese název „Devices, Methods, and Graphical User Interface Interactions with a Headphones Case“, což v překladu znamená „Zařízení, metody a interakce grafického uživatelského rozhraní s pouzdrem na sluchátka“. Apple tento patent podal už loni v září. Uživatelé by přes pouzdro skrze grafické rozhraní získali možnost dotykově ovládat samotná sluchátka a také aplikaci Apple Music. Různými gesty a dotyky by uživatel ovládal například hlasitost, výběr skladeb, nebo mohl aktivovat Siri. Vyvinutím tlaku na pouzdro by pak mohl být ovládán režim potlačení okolního hluku.

pap a 786x608x

Zdroj: Phone Arena

Obrázek z patentové přihlášky názorně ukazuje, jak by pouzdro komunikovalo s aplikacemi pro iOS jako jsou Apple Musi, Apple TV, Zprávy, Mapy, Počasí a další. Uživatel by pak mohl zažívat interakci s aplikacemi skrze sluchátka, ať už by to byly navigační pokyny z aplikace Mapy, nebo čtení zprávy přímo z aplikace Zprávy. Vzhledem k tomu, že se jedná o patentovou přihlášku, není zde žádná záruka, že se takového produktu dočká koncový uživatel, ale rozhodně se jedná o zajímavý nápad, který by určitě mnoho uživatelů ocenila.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat