V soutěži mobilních aplikací AppParade vyhrála v kategorii Starters aplikace Mamio a v kategorii Runners Zásilkovna. Cenu diváků si odneslo Qerko tisková zpráva

V soutěži mobilních aplikací AppParade vyhrála v kategorii Starters aplikace Mamio a v kategorii Runners Zásilkovna. Cenu diváků si odneslo Qerko [tisková zpráva]
2023-03-28T06:08:50+02:00
• 28. 3. 2023

Nejlepší aplikace z české vývojářské scény představil 35. běh soutěže AppParade, kterou uspořádalo vývojářské studio MeguMethod 27. března v Holešovické tržnici. Přihlásilo se několik desítek projektů, osm z nich se dostalo do finále a utkalo v kategoriích Starters a Runners. Jedničku mezi soutěžícími si zvolili i diváci. V kategorii Starters zvítězila aplikace Mamio, která propojuje matky podle lokace a věku dítěte a vytváří bezpečný prostor pro vzájemnou podporu, kategorii Runners ovládla Zásilkovna. Cenu diváků si odneslo Qerko, které zařídí bleskovou QR platbu v restauracích, kavárnách a bistrech.

„Jsme nesmírně rádi, že se AppParade setkala s takovým úspěchem a že jsme mohli přivítat tolik skvělých aplikací i diváků. Už dávno nevznikají pouze aplikace napsané za jednu noc a pro srandu. Projekty představené na AppParade měly vysokou úroveň a přejeme jim hodně štěstí v dalším fungování,” říká Vratislav Zima, CEO vývojářské společnosti MeguMethod, která AppParade pořádá. Nejvyšší hodnocení si od poroty vysloužily aplikace Mamio (Starters) a dodací služba Zásilkovna (Runners). Diváci si nejvíce oblíbili aplikaci Qerko, která umožňuje QR platby v restauracích, kavárnách a bistrech.

Aplikace jsou pro uživatele

Odborná porota ve složení Vratislav Zima (CEO pořádajícího studia MeguMethod), Oldřich Bajer (investor & consultant Frida Holding), Ondřej Krátký (spoluzakladatele a CEO Liftago), Dalibor Pulkert (CEO & owner Outboxers) a Luboš Paroulek (UX designer O2 Czech republic). „Hodnotili jsme, jak má daná aplikace postavený byznys model a schopnost řešit problémy cílové skupiny,“ popisuje kritéria výběru Vratislav Zima. „Aplikace Mamio nás zaujala dlouhodobou přípravou a znalostí cílové skupiny. Zásilkovna zase dává byznysově obrovský smysl a raketově roste,” doplňuje Vratislav Zima.

Při představování projektů zazářily také aplikace Safe by Frenkee, digitální finanční poradce v kapse. Dalším ze Starters byla FlyAway, která upozorňuje uživatele na nové akční letenky z rezervačních systémů aerolinek. Potlesk sklidila tlappka poskytující veterinářskou pomoc s možností konzultace s veterinářem nonstop. Mezi aplikacemi působícími na trhu více než tři roky se prezentovala Nepanikař, která poskytuje první psychickou pomoc zdarma prostřednictvím mobilní aplikace nebo Settle Up na správu skupinových výdajů.

Díky partnerům soutěže si moderní a chytré výhry odnesli nejen soutěžící, ale i diváci. Všichni si mohli vyzkoušet speciální fotbálek, kterým akci zpestřil hlavní partner soutěže Livesport. Kromě soutěžících si domů odnesly sluchátka od O2, stejně jako smartphone od společnosti Samsung i diváci. Aplikaci na prokázání věku (plnoletosti) Bank iD PLUS mohli návštěvníci otestovat u občerstvení. Soutěž dále podpořili také Pronajmisito.cz a Paralelní Polis.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Redaktor si nevyplnil profil

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat