Google pracuje na pokročilých funkcích pro video

Google pracuje na pokročilých funkcích pro video
2023-03-20T16:35:21+02:00
• 20. 3. 2023

Zdroj: Dotekomanie.cz

Google si vždy nachystá nějakou softwarovou vychytávku pro nové modely smartphonů. Následně, se zpožděním i několika měsíců, se novinky dostanou i na starší modely, někdy i mezi všechny uživatele jeho aplikace. Nyní se chystá jedna taková vymoženost, která si odehraje svou premiéru s novými smartphony Pixel 8.

Nejen Video Unblur

Google nedávno začal zpřístupňovat funkci na odebrání nežádoucích objektů nebo lidí z fotografií, ale je nutné mít předplatné, abyste využili takovou funkci. V rámci uvedení Pixelů 7 byl představen nástroj na vylepšení fotografií, a to i těch starých. Novinka je k dispozici v aplikaci Google Fotky.

Při zkoumání zdrojového kódu aplikace se podařilo objevit a částečně aktivovat funkce, které budou představeny u Pixelů 8. Jsou zaměřeny na video, přičemž bude možné je aplikovat i na ty starší, které jste v minulosti pořídili. Hlavní novinka se jmenuje Unblur, která má vyostřit video, které nemá potřebnou kvalitu. Samozřejmě je otázka, jak moc bude funkce schopná napravit videa, případně co ještě zvládne a co je nad její možnosti. Bude možné si ale i pohrát se sílou aplikování efektu.

google photos video unblur 1 1440x3120x google photos video unblur 2 1440x3120x google photos video effects 2 1440x3120x google photos video effects 1 1440x3120x

Zdroj: 9to5google (se souhlasem)

Současně se připravuje 14 video efektů. Mezi nimi jsou možnosti jako černobílé podání, VHS a další. Odhadujeme, že se funkce následně objeví pro starší generaci modelů Pixel a záhy budou dostupné pro všechny, s největší pravděpodobností bude ale potřeba mít předplatné Google One.

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat