Telegram na základě soudního příkazu sdílel data o uživatelích

Telegram na základě soudního příkazu sdílel data o uživatelích
2022-12-03T18:00:52+02:00
• 3. 12. 2022

Zdroj: Dotekománie

Telegram v Indii čelí soudnímu sporu v souvislosti s porušováním autorských práv. Na základě soudního příkazu byl donucen sdílet data administrátorů kanálů, na kterých se šířil obsah chráněný autorskými právy.

Telegram v Indii čelí soudnímu procesu

Telegram byl donucen na základě příkazu, vydaného soudem v Dillí, sdílet data o administrátorech, kteří provozují kanály na komunikační platformě. Zveřejněna byla údajně jejich telefonní čísla a IP adresy kanálů, kterými se obsah šířil. Na Telegram podala žalobu učitelka Neetu Singh, jejíž studijní materiály byly na Telegramu šířeny mezi ostatní uživatele. Uvedla, že její studijní materiály byly na platformě neoprávněně nabízeny za výhodné ceny.

Telegram 1021x580 1021x580x

Zdroj: Check Point Research

Ačkoliv se provozovatelé Telegramu bránili vydání dat tím, že by porušili zásady o ochraně osobních údajů a zákony Singapuru, kde jsou servery pro ukládání uživatelských dat umístěny, nakonec data sdílet museli. Soud pro vydání dat argumentoval tím, že data nejsou sdílena s žádnou třetí stranou a jsou použita pouze pro účely soudního procesu.

Telegram o svých uživatelích ukládá velmi omezená nebo žádná data. Ve většině případů se bez konkrétních vstupních bodů ani nemůžeme dostat k žádným uživatelským datům a věříme, že tomu tak bylo i v tomto případě. V důsledku toho nemůžeme potvrdit, že v tomto případě byla sdílena nějaká soukromá data,“ sdělil mluvčí Telegramu Remi Vaughn.

Indie představuje pro Telegram jeden z největších trhů, který čítá téměř 150 milionů uživatelů. V Indii si Telegram získal svou popularitu díky tomu, že se stává zdrojem šíření pirátského obsahu. Existují zde velké množství kanálů s desítkami tisíc uživatelů, na kterých je šířen ve velkém pirátský obsah.

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat