Poptávka po skládacích smartphonech je více než dvojnásobná

Poptávka po skládacích smartphonech je více než dvojnásobná
2022-12-03T19:30:40+02:00
• 3. 12. 2022

Zdroj: gsmarena

Společnost Samsung už delší dobu úspěšně prodává své mobilní přístroje firemním zákazníkům. Připomeňme například nedávnou objednávku amerického řetězce Walmart, který nahradil ruční scannery a vysílačky používané na prodejních plochách právě smartphony od Samsungu. Konkrétně se jedná o zařízení Galaxy XCover Pro, které Walmart objednal v celkovém počtu 740 000 kusů.

Aktuálně si ovšem mezi firemními zákazníky získává značnou oblibu úplně nová kategorie, totiž skládací zařízení s ohebným displejem. Podle zveřejněných dat totiž Samsung mezi lednem a říjnem letošního roku dodal firemním odběratelům o 105 % více těchto přístrojů než ve stejném období loňského roku. Korejský gigant sice zveřejňuje pouze celková čísla prodejů skládacích smartphonů, takže není známo, jaké jsou prodeje jednotlivých řad Z Fold 4 a Z Flip 4. Podle údajů z trhu to ovšem vypadá, že popularita řady Z Fold je výrazně vyšší.

Přístroje s ohebným displejem pro profesionály

Proč tento segment roste obzvláště u korporátních zákazníků takto dynamicky? Důvod je nasnadě: velký displej. Profesionálové potřebují porovnávat data z různých zdrojů, a používat současně více různých aplikací. A řada aplikací už dokáže naplno využít velkoplošný ohebný displej v rozloženém stavu.

Konkrétně: například Bloomberg Professional je aplikace používaná investičními profesionály, jako jsou obchodníci s cennými papíry, analytici nebo správci portfolií. Skládací smartphony od Samsungu jim umožňují chatovat v aplikaci Instant Bloomberg na menším vnějším displeji, a prakticky současně sledovat real-time tržní data na rozloženém vnitřním displeji.

Samsung Foldables Samsung Foldables

Zdroj: gsmarena

Další aplikací, která dokáže těžit z výhod ohebných displejů, je DocuSign. Tato aplikace je velmi populární, používá ji 24 z 25 společností na čele žebříčku finančních institucí Fortune 500. Tato aplikace podporuje systém Android 12L, který je optimalizovaný na velké displeje a multitasking. Uživatelé mohou snadno přetáhnout potřebný dokument z emailového klienta přímo do DocuSign, tam jej podepsat pomocí pera S Pen, a přetáhnout zpět do emailu. Takto vlastně máte komfort velkého desktopového řešení ve vaší kapse.

Samsung Foldables

Zdroj: gsmarena

Samsung se nedávno uzavřel partnerství s IBM iX, což je divize společnosti IBM Consulting zaměřující se na design. Jejich návrháři spolupracovali s největšími finančními institucemi na optimalizaci práce s mobilními zařízeními v DeX režimu, kdy se obraz generovaný smartphonem přenáší na velkoplošný stolní displej.

Popularita přístrojů s ohebným displejem ovšem roste i u běžných, nefiremních zákazníků. Dokladují to i aktuálně zveřejněná čísla: Společnost Samsung, která je globálním lídrem v oblasti skládacích zařízení, uvádí, že celosvětové prodeje jeho skládacích zařízení v letošním roce dosáhnou počtu 16 milionů kusů, což je nárůst o 71 % oproti roku 2021. Predikce na rok 2023 pak uvádí, že korejský výrobce prodá až 26 milionů těchto přístrojů.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Petr Hlávka

Narodil se velmi mlád a zatím je stále ještě naživu. Už v dětství ho přitahovaly bity a bajty: od programovatelné kalkulačky, přes C64, MS-DOS a Windows pak (téměř proti své vůli) doputoval do univerza jménem Apple - a už v něm zůstal.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat