Google Chrome získává funkci pro omezení nezabezpečeného stahování přes HTTP

Google Chrome získává funkci pro omezení nezabezpečeného stahování přes HTTP
2022-12-30T09:30:33+02:00
• 30. 12. 2022

Zdroj: LeaderSSL

Google Chrome nedávno získal dvě užitečné funkce, které ocení především ti, kteří bojují s nedostatkem paměti na stolním počítači nebo notebooku. Jedná se o nové funkce Úspory paměti a energie. Novinka se právě dostává skrze aktualizaci do nejnovější verze prohlížeče a měla by ušetřit až 40 % paměti.

Nová bezpečnostní funkce pro Chrome ve vývoji

Další novinkou, která byla objevena v kódu, je funkce pro blokování nezabezpečeného stahování přes HTTP protokol. Do prohlížeče Chrome se nedávno dostala funkce v podobě přepínače, kterým lze trvale vynutit pouze zabezpečené připojení přes HTTPS protokol. Pokud s touto zapnutou funkcí navštívíte nezabezpečený web, prohlížeč se vás zeptá, zdali chcete pokračovat.

https chrome 800x450x

Aby Google ještě více podpořil používání pouze zabezpečeného spojení, přidává další užitečnou funkci. Tou je možnost zablokovat nezabezpečené stahování přes HTTP. Pokud bude tato funkce zapnuta, dojde dokonce k zablokování stahování z webu, který je zabezpečený, ale jako zdroj pro stahování používá nezabezpečené připojení. To bude obzvlášť efektivní v případě, že se kliknete na odkaz stahování s HTTPS protokolem, ale následně dojde k přesměrování na nezabezpečené HTTP připojení.

Tato funkce je prozatím ve vývoji a pro širokou veřejnost se pravděpodobně dostane ven až s verzí Chrome 111, která je plánována na březen 2023.

Zdroj: fonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat